ΖΥΡΙΧΗ  ►►►  Φθηνά Αεροπορικά Εισιτήρια, Ταξιδιωτικός Οδηγός

Ζυρίχη

ΖΥΡΙΧΗ

Οδηγός Πόλης για την Ζυρίχη


Πτήσεις και Αεροπορικά Δρομολόγια απο Ελλάδα και Κύπρο προς Ζυρίχη, Ελβετία
Η Ζυρίχη συνδέεται αεροπορικά με την Ελλάδα απο τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενώ με την Κύπρο απο το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισητήρια με τις αεροπορικές εταιρειές:  SWISS, Alitalia, Lufthansa, Air France, Cyprus Airways και Iberia είτε με απ’ευθείας πτήσεις είτε με πτήσεις με ενδιάμεσους σταθμούς (connecting flights). Απ’ευθείας δρομολόγια απο Αθήνα και Θεσσαλονικη εκτελέι μονο η Swiss  ενω απο Κύπρο (Λάρνακα) η Cyprus Airways και Swiss, η διαρκεια πτήσεων ειναι αντίστοιχα 2 ωρες και 50 λεπτα απο Αθηνα, 3 ωρες και 55 λεπτά απο Κύπρο και 2 ωρες απο Θεσσαλονίκη. Οι καλύτερες επιλογές για πτήση με ενδιάμεσο σταθμό ειναι μεσω Ρώμης, Μιλάνου, Βαρκελώνης ή μέσω Βουκουρεστίου. Για να δείτε όλα τα αεροπορικά δρομολόγια προς Ζυρίχη συμπληρώστε την φόρμα αναζήτησης με τίς ημερομηνίες που επιθυμείτε και πατήστε το κουμπί “Αναζήτηση”, στην σελίδα των αποτελεσμάτων θα βρείτε όλες τίς πτησείς ταξινομημένες ανα τιμή ενώ με την χρήση των φίλτρων μπορειτε να αλλάξετε την ταξινόμηση με βάση την διάρκεια της πτήσης, την ώρα αναχώρησης ή την ώρα άφιξης. Το Aeroporika.com συγκρίνει και σας παρουσιάζει τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια για ολες τις διαθέσιμες πτήσεις συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων πτήσεων, low cost αεροπορικών εταιρειών, τσάρτερ, economy και business class καθως επίσης και όλες τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων.

Σχετικά με το την Ζυρίχη

Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και πρωτεύουσα του καντονίου της Ζυρίχης. Η πόλη της Ζυρίχης βρίσκεται στην κεντρική Ελβετία και εκτείνεται γύρω από το βόρειο δυτικό άκρο της ομώνυμης Λίμνης της Ζυρίχης.

Η Ζυρίχη κατοικείται εδώ και 7000 χρόνια και ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους το 15 π.Χ. Αναπτύχθηκε πολύ κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα και το 1519 ιδρύθηκε εδώ το Κίνημα της Προτεσταντικής μεταρρύθμισης από τον Ulrich Zwingli.

Σήμερα η πόλη περιβάλλεται από χιονισμένες βουνοκορφές και αποτελεί κέντρο της παγκόσμιας οικονομικής ζωής και έδρα των μεγαλύτερων τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Εκτός από απαραίτητο σταθμό στον ταξιδιωτικό χάρτη κάθε επιχειρηματία, η Ζυρίχη αποτελεί και ένα όλο και πιο δημοφιλή προορισμό για διακοπές, με πολλές ευκαιρίες περιήγησης και αγορών  για όσους επισκέπτονται την πόλη για αναψυχή.


Διαμονή

Ο ποταμός Limmat , που κυλά από το βόρειο άκρο της Λίμνης της Ζυρίχης, διασχίζει την πόλη χωρίζοντας την σε δυο τμήματα.


Δυτική ή Αριστερή Όχθη

Η Αριστερή Όχθη ή η Δυτική Όχθη της Ζυρίχης αποτελεί το εμπορικό της κέντρο , όπου βρίσκεται ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Ζυρίχης ή  Bahnhofplatz , ο οποίος αποτελεί το κέντρο όλων των σιδηροδρομικών συνδέσεων της Ζυρίχης. Στην Αριστερή Όχθη βρίσκεται επίσης η πιο εμπορική περιοχή της Ζυρίχης, η Bahnhofstrasse , η οποία φιλοξενεί τις μεγαλύτερες τράπεζες της πόλης, καταστήματα, γκαλερί, ρεστοράν και ξενοδοχεία. Η Αριστερή όχθη της Ζυρίχης επιλέγεται συνήθως από όσους επισκέπτονται την χώρα για επιχειρηματικούς λόγους και επιθυμούν να βρίσκονται κοντά στο χώρο εργασίας τους.


Ανατολική ή Δεξιά Όχθη

H Ανατολική ή Δεξιά Όχθη του ποταμού φιλοξενεί την Παλιά Πόλη της Ζυρίχης , παλιές αίθουσες συνεδριάσεων και το Δημαρχείο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες εκείνους, που επιθυμούν να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης κατά την διάρκεια των διακοπών τους.


Αξιοθέατα

Fraumunster

Η λεπτή, γαλάζια, αιχμηρή οροφή της μονής Fraum?nster σχίζει τον ουρανό της Ζυρίχης, καθώς στέκει στην κορυφή του ναού που ανεγέρθηκε το 853. Ο καθεδρικός ναός είναι γνωστός για το μεγάλο, επιβλητικό εκκλησιαστικό όργανο που διαθέτει παρόλο που το σημαντικότερο αξιοθέατο αποτελούν τα πέντε , πανέμορφα, παράθυρα βιτρό που σχεδιάστηκαν από το γνωστό Γάλλο - Ρώσο καλλιτέχνη, Marc Chagall στα 1970.


Το Ελβετικό Εθνικό Μουσείο

Το Ελβετικό Εθνικό Μουσείο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ζυρίχης. Το μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο που ομοιάζει με κάστρο, εξιστορεί την εξέλιξη της Ελβετικής κοινωνίας από την Εποχή του Λίθου έως την σύγχρονη εποχή. Η μόνιμη συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει χειροτεχνήματα, που δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο  ζωής των Ελβετών .


Το Μουσείο Τέχνης της Ζυρίχης

Οι λάτρεις της τέχνης που  βρίσκονται για διακοπές στην Ζυρίχη κάνουν ουρές συνήθως έξω από το περίφημο Μουσείο Καλών Τεχνών της πόλης (Kunsthaus Zurich), το οποίο στεγάζεται σε ένα μοντέρνο κτίριο γνωστό ανά τον κόσμο για την μόνιμη συλλογή του που περιλαμβάνει έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, όπως οι Edward Munch, Chagall, Picasso, Monet, Rothko, Kokoschka, Beckmamm και του Ελβετού γλύπτη και ζωγράφου Alberto Giacometti και πολλών άλλων. Εκτός από τα δυο αυτά σημαντικά μουσεία , πολιτιστικό ενδιαφέρον έχει επίσης και μια επίσκεψη στο Μουσείο Σχεδίου της Ζυρίχης, το οποίο φιλοξενεί τρεις ξεχωριστές εκθέσεις , οι οποίες αποτελούνται από αφίσες, σχέδια και γραφιστικά έργα τέχνης. Επιπλέον το μουσείο φιλοξενεί διαρκώς διάφορα εκθέματα γνωστών καλλιτεχνών που ασχολούνται με το βιομηχανικό σχεδιασμό, φωτογράφων, γραφιστών και αρχιτεκτόνων.


Ο ζωολογικός κήπος της Ζυρίχης

Αν βρίσκεστε για διακοπές στην Ζυρίχη με τα παιδιά σας, τότε ο ζωολογικός κήπος της Ζυρίχης αποτελεί ένα αξιοθέατο που επιβάλλεται να επισκεφτεί κανείς. Το ζωολογικό πάρκο της Ζυρίχης αποσκοπεί στην προστασία διαφόρων ειδών ζώων και του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, προσπαθεί να επιμορφώνει τους επισκέπτες του μέσα από ξεναγήσεις και άλλους τρόπους άντλησης πληροφοριών. Ο ζωολογικός κήπος της Ζυρίχης φιλοξενεί 260 διαφορετικά είδη ζώων  καθώς και διάφορα είδη ζώων υπό εξαφάνιση, όπως τα κόκκινα πάντα και οι λευκές λεοπαρδάλεις, που διαμένουν σε ποικίλα οικοσυστήματα ειδικά κατασκευασμένα έτσι ώστε να προσομοιάζουν στο δικό τους φυσικό περιβάλλον.


Ο Οδοντωτός Σιδηροδρομικός Σταθμός Polybahn και το Τελεφερίκ του Rigiblick

Το δίκτυο μαζικών μεταφορών της Ζυρίχης περιλαμβάνει επίσης δυο γραφικούς σιδηροδρόμους που προσφέρουν πανοραμική θέα στην πόλη και στην λίμνη της Ζυρίχης. O παραδοσιακός οδοντωτός σιδηρόδρομος της Ζυρίχης, ο οποίος διασχίζει τον λόφο Zurichberg και κατασκευάστηκε το 1889 για να μεταφέρει φοιτητές στο (Ομοσπονδιακό) Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Το τελεφερίκ του Rigiblick διασχίζει ομοίως το Όρος Rigi. Και οι δυο σιδηροδρομικοί σταθμοί προσφέρουν πανοραμική θέα στην πόλη και συγκαταλέγονται ανάμεσα στα αξιοθέατα που δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφτεί κανείς κατά την διάρκεια κάποιας επίσκεψής του στην Ζυρίχη.


Η καλύτερη εποχή να επισκεφτεί κανείς την Ζυρίχη

Αντίθετα με άλλες πόλεις στο κόσμο, η Ζυρίχη υποδέχεται επισκέπτες κατά την διάρκεια της θερινής και της χειμερινής σεζόν. Τα ζεστά καλοκαίρια στην Ζυρίχη  διαρκούν από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο και η πόλη βιώνει τους καλοκαιρινούς μήνες θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 23 βαθμούς κελσίου.  Οι συνθήκες αυτές είναι ιδανικές για την εξάσκηση αγαπημένων θερινών δραστηριοτήτων όπως τα μπάνια σε υπαίθρια λουτρά (Badis) και πισίνες.  Πολλά από αυτά τα λουτρά μετατρέπονται σε υπαίθρια μπαρ κατά τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού και αποτελούν πάρα πολύ δημοφιλές στέκι τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ντόπιους.

Οι χειμώνες στην Ζυρίχη είναι συνήθως υγροί και ψυχροί με θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ 2  έως -4 βαθμοί κελσίου. Παρόλα αυτά οι θερμοκρασίες αυτές είναι συνήθως ιδανικές για την οργάνωση εκδρομών σε χιονοδρομικά κέντρα όπως τα Bad Ragaz, Gr?sch και Einsiedeln, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Ζυρίχη.

Μπορείτε να προγραμματίσετε τις διακοπές σας στην Ζυρίχη ανάλογα με τις θερινές ή χειμερινές ψυχαγωγικές δραστηριότητες της προτίμησής σας. Ευτυχώς για εσάς, το Aeroporika.com προσφέρει ελκυστικές αεροπορικές προσφορές για την Ζυρίχη όλο το χρόνο και αν προγραμματίζετε σύντομα ένα ταξίδι αναψυχής στην Ζυρίχη, θα ήταν καλό να εξερευνήσετε τις διάφορες φθηνές πτήσεις προς την Ζυρίχη που προσφέρουμε.

H Μετακίνηση στην Ζυρίχη

Η πρόσβαση στην Ζυρίχη διενεργείται μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ζυρίχης, το οποίο βρίσκεται 12 χλμ βόρεια της Ζυρίχης. Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό αερομεταφορέων χαμηλού κόστους και παραδοσιακές αεροπορικές εταιρίες από όλη την υφήλιο και συνδέεται εύκολα με το κέντρο της πόλης μέσω του Ελβετικού σιδηροδρομικού δικτύου. Άλλοι τρόποι μετακίνησης από και προς το αεροδρόμιο της Ζυρίχης είναι τα τραμ, τα ταξί, τα δημόσια λεωφορεία και τα ειδικά λεωφορεία για τα ξενοδοχεία.

Η μετακίνηση μέσα στην Ζυρίχη παρέχεται μέσω ενός γρήγορου δικτύου, που αποτελείται από τραμ, λεωφορεία, πλοιάρια, τελεφερίκ, τρένα και ταξί, μολονότι η πόλη διαθέτει επίσης ένα οικολογικό σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων, το οποίο είναι διαθέσιμο κατά την διάρκεια των πιο ζεστών μηνών μεταξύ Μαϊου και Οκτωβρίου. Η χρήση ταξί στην Ζυρίχη κοστίζει, εκτός αν έχετε προμηθευτεί μια Zurich Card, η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους επισκέπτες.

Η εν λόγω κάρτα προσφέρει δωρεάν μετακίνηση με όλα τα μέσα μεταφοράς στην Ζυρίχη καθώς και ελεύθερη είσοδο σε μουσεία της Ζυρίχης και είσοδο με έκπτωση στον ζωολογικό κήπο. Η Zurich Card προσφέρει επίσης στους τουρίστες ένα ποτό καλωσορίσματος σε διάφορα ρεστοράν της πόλης. Η κάρτα έχει ισχύ 24 έως 72 ωρών.

Οι περισσότεροι επισκέπτες για διακοπές στην Ζυρίχη, δεν συνηθίζουν να νοικιάζουν αυτοκίνητα κατά την διάρκεια της διαμονής τους, καθώς οι δρόμοι παρουσιάζουν κυκλοφορική συμφόρηση και η στάθμευση μέσα στην πόλη, μπορεί να στοιχίζει αρκετά ακριβά. Παρόλα αυτά αν θέλετε να επισκεφτείτε περιοχές γύρω από την Ζυρίχη, τότε η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμη.

Αν σχεδιάζετε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο κατά την διάρκεια των διακοπών σας στην Ζυρίχη, τότε το Aeroporika.com μπορεί να σας βοηθήσει, καθώς προσφέρει μια ποικιλία προσιτών τιμών ενοικίασης , για τις οποίες μπορεί κανείς να κάνει κράτηση από τα συνηθισμένα συστήματα ταξιδιωτικών κρατήσεων.


Αγορές

Η Ζυρίχη διαθέτει μια από τις ομορφότερες περιοχές για αγορές, την Bahnhofstrass, οι οποία κατακλύζεται από πολλά ακριβά καταστήματα σχεδιαστών. Παραδόξως η τόσο  αριστοκρατική αυτή περιοχή για αγορές, διαθέτει επίσης υπαίθρια αγορά, η οποία ονομάζεται Burkliplatz και βρίσκεται στο νότια άκρο της. Στην Bahnhofstrass βρίσκεται επίσης το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της Ελβετίας, η Confiserie Sprungli. Ο μαγευτικός αυτός σοκολατένιος παράδεισος βρίσκεται στην καρδιά της Paradeplatz και προσφέρει πολλές υπέροχες ποικιλίες από τρούφες, σοκολάτες, πραλίνες, μαρτζιπάν καθώς και το δικής της κατασκευής ρόφημα μαύρης ζεστής σοκολάτας. Το κατάστημα διαθέτει επίσης και καφέ, το οποίο αποτελεί δημοφιλές στέκι για πρωϊνό και μεσημεριανό. Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, τότε δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε την Confiserie Sprungli σε οποιαδήποτε επίσκεψή σας στην Ζυρίχη.

Μια ακόμα δημοφιλής περιοχή της Ζυρίχης είναι η περιοχή Niederdorf, που βρίσκεται στην Ανατολική Όχθη της πόλης, η οποία κατά την διάρκεια της ημέρας αποτελεί μια πεζοδρομημένη περιοχή,  γεμάτη ελβετικές μπουτίκ και καταστήματα με αντίκες.


Φαγητό

Η Ζυρίχη διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ρεστοράν που σερβίρουν παραδοσιακή Ελβετική- Γερμανική κουζίνα καθώς και άλλες Ευρωπαϊκές και διεθνής γεύσεις. Στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης συγκαταλέγονται τα Alder Swiss Chuchi( Ελβετική κουζίνα), A L'Opera(Ελβετική κουζίνα), Brasserie Lipp( Γαλλική κουζίνα), Blue Monkey(Ταϊλανδέζικο), Casa Ferlin( Ιταλικό), Die Giesserie( μεσογειακή κουζίνα) and Heug?mper ( Ελβετική/ Ασιατική κουζίνα).


Νυχτερινή Ζωή

Η περιοχή του Niederdorf συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος της νυχτερινής ζωής της πόλης , που βρίσκεται στην Ανατολική/ Δεξιά Όχθη της πόλης. Η περιοχή αποτελεί εμπορικό κέντρο κατά την διάρκεια της ημέρας και μετατρέπεται σε μια ζωντανή νυχτερινή σκηνή, με μπαρ, ρεστοράν και κλαμπ που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις.

Dynamic Meta-Search Aeroporika.com

      Book Now