Τι σημαίνει ο όρος meta-search;


Ο όρος metasearch αναφέρεται στην διαδικασία που χρησιμοποιείται από τις ιστοσελίδες σύγκρισης - μια μηχανή αναζήτησης στέλνει ένα αίτημα για αναζήτηση σε πολλές διαφορετικές πηγές δεδομένων και συναθροίζει τα επιστρεφόμενα αποτελέσματα σε μια σελίδα για τον χρήστη που κάνει την αναζήτηση. Μπορεί επίσης να έχετε ακούσει τις ονομασίες κάθετες μηχανές αναζήτησης,  συναθροιστές (aggregators) και “screen-scrapers”, δηλαδή εργαλείων εξαγωγής δεδομένων από ιστοσελίδες.


Γιατί μπορεί οι ιστοσελίδες σύγκρισης να είναι φθινότερες από ότι μια άμεση συναλλαγή μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου


Διαφέρουν από τα συνηθισμένα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία λόγω της αναζήτησης σε περισσότερες βάσεις δεδομένων. Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν συνήθως περιορισμένες σχέσεις με τις αεροπορικές εταιρίες και μπορούν να προσφέρουν μόνο τις πτήσεις εκείνες που είναι διαθέσιμες στους καταλόγους τους. Οι ιστοσελίδες σύγκρισης πτήσεων σπάνε αυτό τον περιορισμό ψάχνοντας σε αναρίθμητες άλλες πηγές δεδομένων πέρα από το πεδίο των ταξιδιωτικών πρακτορείων, συμπεριλαμβάνοντας αεροπορικές εταιρίες, εξειδικευμένους παρόχους υπηρεσιών ή ανταγωνιστικά ταξιδιωτικά πρακτορεία.


Ως αποτέλεσμα αυτού ορισμένες από τις τιμές που μπορεί να βρει κανείς μέσα από μια μεταμηχανή αναζήτησης , μπορεί να είναι αρκετά φθηνότερες σε σχέση με εκείνες που μπορεί να βρει σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό πρακτορείο. Γι αυτό το λόγο το Aeroporika.com προσφέρει τετοιου είδους υπηρεσιες στους επισκέπτες του και τους δίνει την ευκαιρέια για την ανεύρεση προορισμών με τις οικονομικότερες διαθέσιμες προσφορές.


Για Εμάς


Η αναζήτηση του φθηνότερου αεροπορικού εισιτηρίου δεν ήταν ποτέ μέχρι τώρα εύκολη υπόθεση. Πολλές φορές οι αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν ειδικές προσφορές που ισχύουν μόνο για κρατήσεις μέσα από τις ιστοσελίδες τους και που αυτές δεν γίνονται ποτέ εμφανείς μέσα από τα συστήματα των παραδοσιακών online γραφείων, άλλες φορές τα ταξιδιωτικά γραφεία μεταβάλλουν τις χρεώσεις υπηρεσιών τους για λόγους ανταγωνισμού με αποτέλεσμα ο ταξιδιώτης να μην γνωρίζει που και ποτέ θα βρει την φθηνότερη χρέωση.

Μέσα από την νέα μηχανή αναζήτησης του
Aeroporika.com μπορείτε πλέον να βρείτε τιμές και προσφορές απευθείας από τις αεροπορικές εταιρείες  - συμπεριλαμβανομένων των low cost -  και ταυτοχρονα να δειτε και να συγκρίνετε τις τιμές των ταξιδιωτικών γραφείων Ελλάδας και εξωτερικού σε μια αναζήτηση. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι οτι σας δείχνουμε πτήσεις απο low cost αεροπορικές εταιρείες που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού π.χ Ryanair, Cimber, Iceland Express, Easyjet, Vueling κ.α.

Αναζητήστε τώρα όλες τις τελευταίες προσφορές των αεροπορικών εταιρειών και των ταξιδιωτικών γραφείων μέσα από το
Aeroporika.com και επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές! Μέσα από τις σελίδες μας θα βρείτε ακόμα παρουσιάσεις των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών καθώς επίσης χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες για όλα τα αεροδρόμια της χώρας και όλους τους κωδικούς πόλεων και αεροδρομίων.

Με την συνδυασμένη αναζήτηση πτήσεων έχετε πρόσβαση σε πολύ περισσότερες επιλογές και μπορείτε να κάνετε κράτηση με δυο διαφορετικές εταιρείες για κάθε διαδρομή έτσι π.χ. για το δρομολόγια Αθήνα – Παρίσι μπορείτε να κλείσετε αεροπορικό εισιτήριο με την Easy Jet ενώ για το δρομολόγιο επιστροφής να επιλέξετε μια καλύτερη προσφορά με την Aegean, με αυτόν τον τρόπο συνδυάζονται οι χαμηλότερες προσφερόμενες τιμές των αεροπορικών εταιρειών προς όφελος του ταξιδιώτη.

Στο
Aeroporika.com εκτός από τις παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες, θα βρείτε και έναν μεγάλο αριθμό low cost εταιρειών – EasyJet, Ryanair, WizzAir, Air Berlin κτλ - που προσφέρουν πολύ φτηνά αεροπορικά εισιτήρια για κρατήσεις που γίνονται μακροπρόθεσμα  (συνήθως οι low cost αεροπορικές εταιρείες δουλεύουν με το high dynamic pricing system στο οποίο οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται σε συνάρτηση με την υπάρχουσα ζήτηση και το χρονικό διάστημα πριν την αναχώρηση). Έτσι σε μια μονό αναζήτηση μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα εταιρειών καθώς επίσης και όλους τους συνδυασμούς μεταξύ τους.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της νέας μηχανής αναζήτησης είναι ότι για πρώτη φορά σας δείχνουμε συνδυασμένες πτήσεις όπου άλλοι δεν μπορούν. Για παράδειγμα αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε από την Αθήνα στο Μαρακές μπορεί να σας δείξουμε μια πτήση της Aegean από Αθήνα για Μαδρίτη και στη συνέχεια μια πτήση από Μαδρίτη για Μαρακές με την Ryanair, ως την φθηνότερη επιλογή. Όπου θεωρείται απαραίτητο – και αν με αυτό προκειται να εξοικονομήσετε χρήματα -  θα σας δειξουμε και πτήσεις που έχουν επίγειο transit (μετάβαση) από ένα αεροδρόμιο σε ένα άλλο (πχ από το London Gatwick στο London Stansted).


Aeroporika.com...Το ταξίδι ξεκινάει εδω!!!Συγκρίσεις τιμών αεροπορικών εισιτηρίων (MetaSearch)
Το Aeroporika.com φέρνει την επανάσταση στον χώρο των αεροπορικών ταξιδιών με μια νέα μηχανή αναζήτησης που συγκρίνει τιμές από αεροπορικές εταιρείες και online ταξιδιωτικά γραφεία μαζι σε μια μόνο συνδυασμένη αναζήτηση. Σε συνεργασία με περισσότερες από 600 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο και με τα μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού βρίσκουμε για εσάς τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια, χωρίς να χρειάζεται να αναλώνετε χρόνο ψάχνοντας σε σελίδες γραφείων και αεροπορικών εταιρειών για την χαμηλότερη τιμή.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οι ταξιδιώτες κανούν κατά μέσο όρο 21 επισκέψεις σε διάφορα ταξιδιωτικά sites πριν τελικά κάνουν κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου.

Αυτό αποτελεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για τον χρήστη και το αφιερώνει ψάχνωντας στο διαδίκτυο για την καλύτερη δυνατή τιμη. Τώρα το Aeroporika.com "metasearch" είναι εδω  για να κάνει ακριβώς αυτό, σας βρίσκει τις φτηνότερες τιμές στο λιγότερο χρόνο.Dynamic Meta-Search Aeroporika.com

      Book Now