ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ►►►  Φθηνά Αεροπορικά Εισιτήρια, Ταξιδιωτικός Οδηγός

Σάο Πάολο, Βραζιλία

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ

Οδηγός Πόλης για το Σάο Πάολο


Πτήσεις και Αεροπορικά Δρομολόγια απο Ελλάδα και Κύπρο προς Σάο Πάολο, Βραζιλία
Το Σάο Πάολο συνδέεται αεροπορικά με την Ελλάδα απο τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενώ με την Κύπρο απο το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισητήρια με τις αεροπορικές εταιρειές:  Lufthansa, British Airways, Air France, Tourkish Airlines, Swiss, KLM, Alitalia και American Airlines. Απ’ευθείας δρομολόγια δεν υπάρχουν ωστόσο οι καλύτερες επιλογές για πτήση με ενδιάμεσο σταθμό ειναι μεσω μεσω Μονάχου, Λονδίνου, Παρισιου, Κωνσταντινούπολης, Ρώμης, Άμστερνταμ, Νέας Υόρκης ή μέσω Ζυρίχης. Η διαρκεια των πτησεων απο Αθήνα ειναι περίπου 16 ώρες (αφορά την πτήση με την καλύτερη ανταπόκριση). Απο την Θεσσαλονίκη επίσης δεν υπάρχουν απ’ευθειας δρομολόγια το ίδιο και απο την Λάρνακα (Κυπρο). Απο την Κύπρο οι καλύτερες επιλογές για πτήσείς με ανταπόκριση ειναι τα δρομολόγια της British Airways μεσω Λονδίνου, KLM μεσω Άμστερνταμ και Alitalia μεσω Ρώμης, η διάρκεια πτήσεων ειναι περίπου 18 ώρες (συμπεριλαμβανωμένων των ωρών αναμονής στο αεροδρόμιο μετεπιβίβασης). Για να δείτε όλα τα αεροπορικά δρομολόγια προς Σάο Πάολο συμπληρώστε την φόρμα αναζήτησης με τίς ημερομηνίες που επιθυμείτε και πατήστε το κουμπί “Αναζήτηση”, στην σελίδα των αποτελεσμάτων θα βρείτε όλες τίς πτησείς ταξινομημένες ανα τιμή ενώ με την χρήση των φίλτρων μπορειτε να αλλάξετε την ταξινόμηση με βάση την διάρκεια της πτήσης, την ώρα αναχώρησης ή την ώρα άφιξης. Το Aeroporika.com συγκρίνει και σας παρουσιάζει τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια για ολες τις διαθέσιμες πτήσεις συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων πτήσεων, low cost αεροπορικών εταιρειών, τσάρτερ, economy και business class καθως επίσης και όλες τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων.

Σχετικά με το Σάο Παόλο

Η εκτεταμένη πόλη του Σάο Πάολο αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας. Μάλιστα, η τεράστια αυτή μητρόπολη, αποτελεί την μεγαλύτερη  πόλη του νοτίου ημισφαιρίου και την Τρίτη μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο. Το Σάο Πάολο αποτελεί την  βιομηχανική, οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα της Βραζιλίας, που φιγουράρει σε περίοπτη θέση στον επιχειρηματικό , ταξιδιωτικό χάρτη κάθε επισκέπτη.

Για τους τουρίστες που επιλέγουν το Σάο Πάολο για διακοπές, η χαοτική αλλά κοσμοπολίτικη αυτή πόλη διαθέτει πολλά αξιοθέατα πολιτιστικού ενδιαφέροντος καθώς και εξαιρετικές ευκαιρίες για αγορές, δείπνο και νυχτερινή διασκέδαση.


Διαμονή

Κέντρο

Η περιοχή αυτή αποτελεί το κέντρο της πόλης του Σάο Πάολο, που βρίσκεται κοντά σε διάφορες ατραξιόν που εξυπηρετούνται από τις δημόσιες συγκοινωνίες. Το κέντρο διαθέτει μερικές ξενοδοχειακές μονάδες προσανατολισμένες στον επιχειρηματικό τουρισμό, ιδανικές για ταξιδιώτες π ου επισκέπτονται την πόλη για επιχειρηματικούς λόγους και θέλουν να διαμένουν κοντά στον χώρο εργασίας τους. Ένα από τα μειονεκτήματα της διαμονής σε κεντρικό ξενοδοχείο είναι το γεγονός ότι η περιοχή ερημώνει τις νυχτερινές ώρες και διαθέτει ελάχιστες επιλογές για δείπνο και νυχτερινή ζωή.


Αβενίδα Παουλίστα

Η Αβενίδα Παουλίστα αποτελεί την κύρια επιχειρηματική ζώνη του Σάο Πάολο και αντιστοίχως  φιλοξενεί πολλές επιχειρηματικές και υπερσύγχρονες, πολυτελής ξενοδοχειακές μονάδες, που είναι προσιτές σε υψηλόβαθμα στελέχη.


Τζαρντίνς

Η συνοικία του Τζαρντίνς στο Σάο Πάολο αποτελεί έναν υψηλής ζήτησης προορισμό για διαμονή ανάμεσα στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη του Σάο Πάολο για διακοπές. Η περιοχή αυτή διαθέτει τα καλύτερα εστιατόρια , καταστήματα και ξενοδοχεία στην πόλη ενώ είναι λιγότερο χαοτική και με λιγότερο συνωστισμό.

Το μόνο μειονέκτημα αυτής της περιοχής εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν διαθέτει σύνδεση με το μετρό για τα υπόλοιπα σημεία της πόλης. Έτσι αν επιλέξετε κάποιο ξενοδοχείο στο Τζαρντίνς, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λεωφορείο ή ταξί για να μεταβείτε σε άλλα σημεία της πόλης.


Higienópolis

Η αστική περιοχή Higienópolis αποτελεί έναν καταπράσινο οικισμό που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Η περιοχή διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία, εξαιρετικά εστιατόρια και καταστήματα και βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο.


Όπου και αν επιλέξετε να μείνετε κατά την διάρκεια των διακοπών σας στο Σάο Πάολο, το Aeroporika.com μπορεί να σας εξασφαλίσει τις καλύτερες τιμές για διαμονή σε ξενοδοχείο.

Αξιοθέατα

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα στο Σάο Πάολο είναι πολιτιστικού ενδιαφέροντος και περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό μουσείων, που είναι αφιερωμένα στις διάφορες ιστορικές περιόδους και στην μοναδική αστική κουλτούρα της πόλης.


Το Μουσείο Τέχνης

Το Μουσείο Τέχνης βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο της πόλης την Αβενίδα Παουλίστα. Το μουσείο αυτό φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή δυτικής τέχνης στην οποία συμπεριλαμβάνονται έργα όλων των μεγάλων Ευρωπαίων καλλιτεχνών. Το Μουσείο Τέχνης είναι ανοιχτό κάθε μέρα και προσφέρει ελεύθερη είσοδο στο κοινό τις Πέμπτες.


Μουσείο Afro Brazil

Το Μουσείο Afro Brazil είναι σχετικά καινούριο μουσείο στο Σάο Πάολο αφιερωμένο στο μεγάλο αριθμητικά πληθυσμό των Αφροαμερικάνων Βραζιλιάνων. Ο Βραζιλιάνικος πληθυσμός Αφρικανικής καταγωγής αποτελεί τον μεγαλύτερο τέτοιου είδους πληθυσμό εκτός Αφρικής. Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται μέχρι στιγμής έργα τέχνης μαύρων καλλιτεχνών καθώς και άλλα τεχνουργήματα. Στα μουσεία εκτίθενται επίσης σύντομα βιογραφικά σημειώματα μαύρων συγγραφέων και πολιτικών και σίγουρα αξίζει να τα επισκεφτεί κανείς για να πάρει μια γεύση της ιστορικής διαδρομής αυτού του μέρους του Βραζιλιάνικου πληθυσμού.


Πάρκο ντο Ιμπιραπουέρα

Το Πάρκο ντο Ιμπιραπουέρα αποτελεί μια μεγάλη έκταση πρασίνου που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, η οποία φιλοξενεί πολλά αξιοθέατα, όπως τον Οβελίσκο του Σάο Πάολο, το πλανητάριο, το Ιαπωνικό περίπτερο, το κλειστό γυμναστήριο, και το στέγαστρο του Cicillo Matarazzo , όπου φιλοξενείται το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και χρησιμοποιείται συνήθως ως χώρος διεξαγωγής μεγάλων εκδηλώσεων, όπως η Μπιενάλε Τέχνης του Σάο Πάολο και η Εβδομάδα Μόδας. Το πάρκο φιλοξενεί επίσης άλλα μουσεία όπως το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας, το  Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.


Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Μουσείο βρίσκεται στο περίφημο Πάρκο ντο Ιμπιραπουέρα του Σάο Πάολο και διαθέτει δυο εκθέσεις έργων τέχνης, που φιλοξενούν συνεχώς μεταβαλλόμενα εκθέματα έργων τέχνης. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται  πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, βίντεο – εγκαταστάσεις και άλλα. Το μουσείο περιβάλλεται από πάρκο γλυπτών, όπου φιλοξενούνται τα έργα είκοσι έξι Βραζιλιάνων καλλιτεχνών.


Μερκάδο Μουνισιπάλ

Το Μερκάδο Μουνισιπάλ του Σάο Πάολο φιλοξενείται σε ένα νέο – μπαρόκ κτίριο , διακοσμημένο με πολλά βιτρό. Η πολύχρωμη και γεμάτη ζωή αγορά κατασκευάστηκε το 1930 και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Πρόκειται για ένα αξιοθέατο που επιβάλλεται να επισκεφτεί κανείς βρισκόμενος στο Σάο Πάολο.  Οι έμποροι σε αυτή την αγορά πωλούν μεγάλη ποικιλία ψαριών, λαχανικών, ελιών και πολλών εξωτικών φρούτων, όπως  τα ζαμπουτικάμπα, μπακούρι, ακάι μπέρι, γκουανάμπανα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού. Η αγορά διαθέτει επίσης διάφορα ρεστοράν και πάγκους πώλησης τροφίμων με πολλές εγχώριες λιχουδιές, όπως  cheese buns, pastéis de bacalhau και pao de queijo, αποτελώντας έτσι ένα ευχάριστο μέρος για να τσιμπήσει κανείς κάτι κατά την παραμονή του στο Σάο Πάολο.


Μουσείο Ποδοσφαίρου

Το ποδόσφαιρο είναι κάτι σαν θρησκεία στην Βραζιλία και η Εθνική Βραζιλίας θεωρείται μια από τις καλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου στον κόσμο. Το Μουσείο Ποδοσφαίρου του Σάο Πάολο στεγάζεται στο εμβληματικό Στάδιο Πακαέμπου και διαθέτει πλήθος διαδραστικών εκθεμάτων αποτίοντας φόρο τιμής στο άθλημα και στους καλύτερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές. Αν είστε λάτρης του ποδοσφαίρου, τότε το Μουσείο Ποδοσφαίρου αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό κατά την διάρκεια των διακοπών σας στο Σάο Πάολο.


Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Σάο Πάολο

Το Σάο Πάολο θεωρείται ως ένας προορισμός , τον οποίο μπορεί να επισκεφτεί κανείς καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου καθώς η πόλη διαθέτει ήπιο κλίμα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Λόγω του ότι το Σάο Πάολο βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο, οι χειμερινοί μήνες εκεί διαρκούν από τον Ιούνιο ως τον Ιούλιο με την χαμηλότερη θερμοκρασία να αγγίζει συνήθως τους 12 βαθμούς κελσίου.

Τα καλοκαίρια στο Σάο Πάολο διαρκούν συνήθως από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, οπότε το κλίμα στην πόλη γίνεται αποπνικτικό και ζεστό με μέση θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας να αγγίζει τους 27 βαθμούς κελσίου. Η ετήσια ποσόστωση βροχόπτωσης παρατηρείται επίσης κατά τους θερινούς μήνες.


Μετακίνηση

Η πρόσβαση στο Σάο Πάολο είναι εφικτή μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Γκουαρούλχος, το οποίο βρίσκεται 30 χλμ βορείως του Σάο Πάολο. Το αεροδρόμιο υποδέχεται μεγάλο αριθμό αερομεταφορέων από όλο τον κόσμο, γεγονός που καθιστά την μετάβαση στο Σάο Πάολο εύκολη από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Το Aeroporika.com ανακοινώνει περιοδικά προσφορές για πτήσεις στο Σάο Πάολο από διάφορους προορισμούς και αν προγραμματίζετε σύντομα τις διακοπές σας στο Σάο Πάολο, θα ήταν καλό να επικοινωνήσετε μαζι μας σχετικά με τις ανάγκες σας.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Γκουαρούλχος συνδέεται με το κέντρο της πόλης με διάφορα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως ταξί, ειδικά πούλμαν και δημόσια λεωφορεία. Οι υπηρεσίες μετακίνησης μέσα στη τεράστια αυτή πόλη παρέχονται από ένα δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών, που αποτελείται από λεωφορεία, ταξί και μετρό αλλά λόγω του ότι οι δρόμοι είναι συχνά φρακαρισμένοι, ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης στην πόλη είναι το μετρό.

Τα ταξί παρέχουν επίσης έναν οικονομικό και άνετο τρόπο μετακίνησης στο Σάο Πάολο και η χρήση τους συνιστάται σε περίπτωση νυχτερινής εξόδου στην πόλη. Ο ηλεκτρικός του Σάο Πάολο δεν λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτα και η πόλη μαστίζεται από υψηλό βαθμό εγκληματικότητας. Η ανεύρεση ταξί είναι εύκολη στις τουριστικές περιοχές της πόλης ενώ κανείς μπορεί να τα καλέσει και τηλεφωνικά.

Οι περισσότεροι τουρίστες που βρίσκονται για διακοπές στο Σάο Πάολο αποφεύγουν την ενοικίαση αυτοκινήτου κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη και αυτό λόγω του ότι οι κυκλοφοριακές συνθήκες στους δρόμους του Σάο Πάολο είναι αρκετά χαοτικές και η οδήγηση στην πόλη είναι αρκετά δύσκολη για όσους δεν είναι εξοικειωμένη με τις δύσκολες αυτές συνθήκες.


Αγορές

Το Σάο Πάολο μπορεί κανείς να βρει πλήθος ευκαιριών για αγορές ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα κάθε ταξιδιώτη. Οι κάτοικοι της πόλης κατευθύνονται συνήθως προς την  Rua 25 Marco στο κέντρο για τις ανάγκες των αγορών τους. Στην περιοχή αυτή βρίσκονται πολλοί υπαίθριοι πάγκοι, μικρά καταστήματα πώλησης ειδών λιανικής όπως υφάσματα, παιχνίδια, μικρά αξεσουάρ, πετσέτες, εσώρουχα κ.α.

Πιο αριστοκρατικές μπουτίκ και καταστήματα μπορεί να βρει κανείς στην Τζαρντίνς και στα πολλά εμπορικά καταστήματα, όπως τα Shopping Morumbi, Shopping Pátio Higienópolis και Shopping Pátio Paulista. Ένα από τα πιο γνωστά πολυτελή καταστήματα στο Σάο Πάολο είναι το εντυπωσιακο πολυκατάστημα Daslu, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Vila Olimpia, και διαθέτει καταστήματα με μόδα και είδη λάιφ στάιλ με μάρκες όπως οι Prada, Dolce & Gabbana, Dior, Armani, και Gucci καθώς και μια μεγάλη ποικιλία Βραζιλιάνων σχεδιαστών. Εκτός από μόδα και είδη λάιφ στάιλ στο Daslu μπορείτε επίσης να βρείτε είδη επίπλωσης, κοσμήματα, αθλητικά είδη, εξοπλισμό εικόνας και ήχου ακόμα και αυτοκίνητα. Αν σας αρέσουν οι αγορές πολυτελών ειδών ή ακόμα και η περιπλάνηση σε αριστοκρατικά καταστήματα τότε μια επίσκεψη στο Daslu κατά την διάρκεια των διακοπών σας στο Σάο Πάολο είναι απαραίτητη.


Φαγητό

Το Σάο Πάολο θεωρείται η πρωτεύουσα της Γεύσης στην Βραζιλία και η πόλη προσφέρει μια ευρεία γκάμα εστιατορίων που διαθέτουν μια τεράστια ποικιλία διεθνών γεύσεων. Το Σάο Πάολο διαθέτει μια έντονη κουλτούρα εστίασης και οι Παουλίστας αγαπούν τις εξόδους για φαγητό σε κάποιο από τα καλά εστιατόρια της πόλης, με Ιταλική, Ισπανική, Μεσανατολική, Πορτογαλέζικη, Ταϋλανδέζικη κουζίνα ακόμα και γεύσεις από την Μπαία.

Στα καλύτερα ρεστοράν της πόλης του Σάο Πάολο συγκαταλέγονται εστιατόρια όπως τα  D.O.M (ένα από τα 50 καλύτερα ρεστοράν στον κοσμο), Maní, Ravioli Cucina Casalinga, O Pote do Rei και Mrecearia do Conde.


Νυχτερινή Ζωή

Το Σάο Πάολο διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή και η πόλη αναφέρεται συχνά ως Νέα Υόρκη της Βραζιλίας. Τα περισσότερα μπαρ και κλαμπ για χορό στην πόλη βρίσκονται συγκεντρωμένα στις δυο κυριότερες περιοχές στην πόλη για νυχτερινή διασκέδαση την  Vila Olimpia και την Vila Madalena. Στα καλύτερα μπαρ και κλαμπ του Σάο Πάολο σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες περιλαμβάνονται νυχτερινά στέκια όπως τα Bar Secreto, D.Edge, Café Piu Piu, Azucar, Grazie a Dio, και Love Club.

Dynamic Meta-Search Aeroporika.com

      Book Now