ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  ►►►  Φθηνά Αεροπορικά Εισιτήρια, Ταξιδιωτικός Οδηγός

Βουδαπέστη

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Οδηγός Πόλης για την Βουδαπέστη


Πτήσεις και Αεροπορικά Δρομολόγια απο Ελλάδα και Κύπρο προς Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Η Βουδαπέστη συνδέεται αεροπορικά με την Ελλάδα απο τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενώ με την Κύπρο απο το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισητήρια με τις αεροπορικές εταιρειές:  Aegean, Lufthansa, SWISS, Alitalia και Air France με απ’ευθείας πτήσεις είτε με πτήσεις με ενδιάμεσους σταθμούς (connecting flights). Υπαρχουν επίσης καλοκαιρινά δρομολογια με την low cost αεροπορική εταιρεία WizzAir η οποια συνδεει την Κέρκυρα, την Ρόδο, το Ηράκλειο, και την Ζάκυνθο με την Βουδαπέστη. Για να δείτε όλα τα αεροπορικά δρομολόγια προς Βουδαπέστη συμπληρώστε την φόρμα αναζήτησης με τίς ημερομηνίες που επιθυμείτε και πατήστε το κουμπί “Αναζήτηση”, στην σελίδα των αποτελεσμάτων θα βρείτε όλες τίς πτησείς ταξινομημένες ανα τιμή ενώ με την χρήση των φίλτρων μπορειτε να αλλάξετε την ταξινόμηση με βάση την διάρκεια της πτήσης, την ώρα αναχώρησης ή την ώρα άφιξης. Το Aeroporika.com συγκρίνει και σας παρουσιάζει τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια για ολες τις διαθέσιμες πτήσεις συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων πτήσεων, low cost αεροπορικών εταιρειών, τσάρτερ, economy και business class καθως επίσης και όλες τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων.


Σχετικά με την Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη, η γραφική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, αναφέρεται συχνά ως  «Βασίλισσα του Δούναβη». Η πόλη απλώνεται και στις δυο πλευρές του θρυλικού ποταμού ενώ στην αρχή αποτελείτο από δυο χωριστές πόλεις, την Βούδα και την Πέστη, κάθε μια από τις οποίες βρίσκεται σε κάθε πλευρά του ποταμού.

Σήμερα η Βούδα και η Πέστη αποτελούν δυο διαφορετικές περιοχές της Βουδαπέστης, η οποία ουσιαστικά ιδρύθηκε το 1873, με την ένωση των τριών πόλεων της Βούδας, της Πέστης και Όμπουντα.  Η Πέστη βρίσκεται στην επίπεδη ανατολική ακτή του ποταμού ενώ η Βούδα και η Όμπουντα είναι χτισμένες σε λόφους στην δυτική όχθη του ποταμού.

Η περιοχή της Βούδας αποτελεί το παλαιότερο και πιο ατμοσφαιρικό κομμάτι της πόλης. Σε αυτή βρίσκονται ορισμένα από τα πιο γνωστά μνημεία της Βουδαπέστης , όπως η περιοχή του Κάστρου, όπου βρίσκεται το Βασιλικό Παλάτι, η Εκκλησία του Αγίου Ματθαίου και ο Πύργος των Ψαράδων καθώς επίσης και πολλά μουσεία και γκαλέρι. Η Όμπουντα βρίσκεται πέρα από την Βούδα και περιλαμβάνει παλαιότερους οικισμούς της πόλης. Η Πέστη από την άλλη πλευρά, βρίσκεται σε μια επίπεδη πεδιάδα και αποτελεί το εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου φιλοξενούνται πολλές περιοχές για αγορές, όπως η Λεωφόρος Andrassy, και μνημεία όπως η Πλατεία των Ηρώων.

Από το 1947 έως το 1989 , η όμορφη αυτή πόλη, όπως η υπόλοιπη Ουγγαρία, ήταν κρυμμένη πίσω από το Σιδηρούν παραπέτασμα. Παρόλα αυτά η κατάρρευση του κομμουνισμού το 1990 οδήγησε στο άνοιγμα της Βουδαπέστης στον κόσμο. Τόσο ώστε σήμερα η Βουδαπέστη να αποτελεί μια σύγχρονη πόλη , η οποία αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για διακοπές. Υπολογίζεται ότι 2.3 εκατομμύρια τουρίστες περίπου προγραμματίζουν κάθε χρόνο τις διακοπές τους στην  Βουδαπέστη , για να ξεναγηθούν στα επιβλητικά μεσαιωνικά αξιοθέατα και να απολαύσουν τις μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ θα χαλαρώνουν και θα γεμίζουν τις μπαταρίες τους στα περίφημα γεωθερμικά της λουτρά.


Διαμονή

Το κέρδος της βιομηχανίας αερομεταφορέων χαμηλού κόστους την τελευταία δεκαετία έχει συμβάλει στην δημοτικότητα της Βουδαπέστης ως τουριστικού προορισμού. Η δημοτικότητα αυτή οδήγησε επίσης στην ανάπτυξη μιας μεγάλης γκάμας ξενοδοχείων σε ολόκληρη την Βουδαπέστη, αν και ορισμένες γειτονιές της πόλης συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό προτιμήσεων από τους τουρίστες σε σχέση με άλλες από την άποψη της επιλογής καταλύματος στην Βουδαπέστη.


Βούδα

Η περιοχή του Κάστρου (Várnegyed)

H περιοχή του κάστρου, η οποία βρίσκεται στην πλευρά της Βούδας, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης.  Η περιοχή χρονολογείται από την εποχή του 13ου αιώνα και είναι γεμάτη παλιά πλακόστρωμα σοκάκια, μεσαιωνικά κτίρια και μνημεία , όπως το επιβλητικό Βασιλικό Παλάτι, η Εκκλησία του Αγίου Ματθαίου και ο Πύργος των Ψαράδων. Στην περιοχή του κάστρου υπάρχουν επίσης και ορισμένα ακριβά ξενοδοχεία που ανήκουν σε γνωστές, παγκόσμιες αλυσίδες ξενοδοχείων.

Watertown (Víziváros)

Αυτή είναι ακόμα μια μικρή περιοχή που βρίσκεται στην πλευρά της Βούδας. Η Watertown απλώνεται μεταξύ της Περιοχής του Κάστρου και του Δούναβη και εντοπίζεται πάνω σε μια απότομη πλαγιά στο Λόφο του Κάστρου. Εκεί βρίσκονται επίσης και ορισμένα μικρά ξενοδοχεία , τα οποία είναι δημοφιλή ανάμεσα στους επισκέπτες της πόλης.


Πέστη

Inner City ((Belváros)

Το Belvaros αποτελεί το ιστορικό κέντρο της πόλης και φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για αγορές καθώς ορισμένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία.

Theresa Town (Terézváros)

Αυτή η περιοχή της Πέστης φιλοξενεί την περίφημη λεωφόρο Andrássy út, η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και εκτείνεται από την Πλατεία Ηρώων, περνώντας μέσα από το Οκτάγωνο για να καταλήξει στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης (Inner City). Η περιοχή αυτή θεωρείται κατά κύριο λόγο ως «η καλύτερη γειτονιά στην Βουδαπέστη».


Αξιοθέατα


Το Βασιλικό Παλάτι

Το μεγάλο Βασιλικό Παλάτι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βουδαπέστης. Βρίσκεται στην κορυφή του Λόφου του Κάστρου, στην περιοχή του Κάστρου στην Βούδα και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Εκείνη την εποχή το παλάτι είχε καταληφθεί από τον Βασιλιά Βέλλα, ο οποίος το μετέτρεψε σε οχυρό έπειτα από εισβολή των Μογγόλων.  Κατά τους αιώνες που ακολούθησαν, το παλάτι καταλήφθηκε από διάφορους ηγεμόνες που άφησαν την σφραγίδα τους στο παλάτι, με αποτέλεσμα να φιλοξενούνται σε αυτό εκθέματα διαφορετικών ρυθμών από τον Γοτθικό έως  τον Μπαρόκ. Σήμερα, το Μεγάλο Παλάτι αποτελεί το πολιτιστικό επίκεντρο της Βουδαπέστης και φιλοξενεί διάφορα μουσεία, όπως το Μουσείο Ιστορίας, την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Πινακοθήκη και το Μουσείο του Λουδοβίκου.


Ο Πύργος των Ψαράδων

Ο Πύργος των Ψαράδων χτίστηκε το 1905 κοντά στην εκκλησία του Αγ. Ματτία στην περιοχή του κάστρου. Το κτίσμα αυτό κατασκευάστηκε από λευκή πέτρα , σχεδιάστηκε από τον Friges Schulek, και αποτελεί έναν αρχιτεκτονικό συνδυασμό Νέο- Γοτθικού και Νέο- Ρωμανικού ρυθμού. Ο Πύργος των Ψαράδων αποτελείται από πολεμίστρες, προμαχώνες και περιστρεφόμενες σκάλες.

Επίσης διαθέτει εφτά πύργους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τις εφτά φυλές των Μαγυάρων που κατέφθασαν στην Ουγγαρία το 896. Ο Πύργος των Ψαράδων προσφέρει εκπληκτική θέα στον Δούναβη, στην Αλυσιδωτή Γέφυρα και στα κτίρια του Κοινοβουλίου της Πέστης. Η φωταγώγηση του κτιρίου την νύχτα αποτελεί ένα μαγευτικό αξιοθέατο.


Η Εκκλησία του Αγ. Ματία

Η Εκκλησία του Αγ. Ματία αποτελεί ακόμα ένα εμβληματικό μνημείο στην συνοικία του Κάστρου. Η επτακοσίων ετών εκκλησία της Παναγίας πήρε το όνομά της από τον διάσημο Βασιλιά Ματία (*Ματίας Κόρβιν ή Ματίας ο Δίκαιος) τον 15ο αιώνα για την ανοικοδόμηση του Ουγγρικού κράτους μετά από χρόνια φεουδαρχικής αναρχίας. Η εκκλησία χρησιμοποιήθηκε για στέψεις και βασιλικούς γάμους.  Σήμερα φιλοξενεί συναυλίες και ρεσιτάλ μουσικής και είναι ανοικτή για επισκέψεις στο κοινό. Η εκκλησία του Αγ. Ματία με τα πολύχρωμα κεραμίδια στην στέγη και ένα Γοτθικό καμπαναριό με αιχμηρή οροφή, απεικονίζει διάφορους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς καθώς ο κάθε ηγεμόνας, που κυβερνούσε την Ουγγαρία άφηνε την χαρακτηριστικό του αποτύπωμα στην εκκλησία. Το εσωτερικό του ναού είναι περίτεχνα διακοσμημένο με ιερά, αγάλματα, τοιχογραφίες και παράθυρα με βιτρό ενώ φιλοξενεί ακόμα και ένα εκκλησιαστικό μουσείο, με πρόσβαση στην κρύπτη και στις μικρές συλλογές κοσμημάτων και θησαυρών.

Τα τρία αυτά σημαντικά αξιοθέατα της συνοικίας του κάστρου συγκαταλέγονται στις ατραξιόν που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς να επισκεφτεί κατά την διάρκεια των διακοπών του στην Βουδαπέστη.


Gellért Hill

Ο Λόφος του Γκέλερτ βρίσκεται στην πλευρά της Βούδας και προσφέρει υπέροχη θέα τόσο στην Βούδα όσο και στην Πέστη καθώς και στον Δούναβη. Ο λόφος φέρει το όνομα ενός αρχιεπισκόπου, ο οποίος θα μυούσε τους Μαγυάρους στον Χριστιανισμό. Δυστυχώς όμως ο άτυχος αρχιεπίσκοπος δολοφονήθηκε από έναν Μαγυάρο και η προτομή του κοσμεί σήμερα την βάση του λόφου. Η κορυφή του λόφου φιλοξενεί το μνημείο της Ελευθερίας και ανεγέρθηκε στην μνήμη των Ρώσων που απελευθέρωσαν  την Ουγγαρία από το Ναζιστικό καθεστώς το 1945.


Οι Ιαματικές Πηγές του Γκέλερτ

Η Βουδαπέστη φημίζεται για τα διάφορα σπα και τις θερμές πηγές που έχουν σημαντική θεραπευτική και ιατρική αξία. Τα λουτρά αυτά βρίσκονται κοντά σε φυσικές πηγές και είναι γνωστά από την Ρωμαϊκή περίοδο. Μια βουτιά στις θερμές πηγές αποτελεί αναμφίβολα μια εμπειρία, την οποία κανείς δεν θα πρέπει να παραλείψει να γευτεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Βουδαπέστη. Η πιο γνωστή από αυτές τις πηγές βρίσκεται στο πανέμορφο ξενοδοχείο αρτ-νουβό αισθητικής, Gellert Hotel στον Λόφο του Γκέλερτ. Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα πάνω σε μια φυσική πηγή και διαθέτει υπέροχο σπα, με ατμόλουτρα και εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες. Οι ρωμαϊκού στιλ πισίνες του ξενοδοχείου είναι διακοσμημένες με προτομές λιονταριών, οι οποίες περιβάλλονται από μωσαϊκά σχέδια, στήλες και βιτρό. Η θερμοκρασία στις πισίνες κυμαίνεται σταθερά ανάμεσα στους 26 βαθμούς κελσίου και στους 30 βαθμούς κελσίου. Το νερό που γεμίζει τα λουτρά αυτά θεωρείται πλούσιο σε μια ποικιλία μεταλλικών στοιχείων και ιδανικό για παθήσεις, όπως η αρθρίτιδα, η στένωση, τα κυκλοφορικά προβλήματα κ.α. Το σπα του ξενοδοχείου είναι ανοιχτό στους φιλοξενούμενους του αλλά και στους ημερήσιους επισκέπτες του. Μια βόλτα ως τα ιαματικά λουτρά θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνεται στην περιήγηση σας στα αξιοθέατα της Βουδαπέστης.


Η Αλυσιδωτή Γέφυρα

Η Αλυσιδωτή Γέφυρα της Βουδαπέστης ήταν η πρώτη γέφυρα που χτίστηκε από πέτρα πάνω από τον Δούναβη. Η γέφυρα αυτή, η οποία κατασκευάστηκε από τον Ούγγρο Κόντε István Széchenyi, εγκαινιάστηκε το 1849. Σήμερα, η Αλυσιδωτή Γέφυρα, θεωρείται σύμβολο της Βουδαπέστης και φωταγωγείται την νύχτα.


Η Μεγάλη Συναγωγή και το Μουσείο των Εβραίων

Η Μεγάλη Συναγωγή βρίσκεται στην πόλη Erzsébet στην παλιά Εβραϊκή συνοικία της Βουδαπέστης και αποτελεί την μεγαλύτερη συναγωγή στην Ευρώπη και την δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως 3000 ανθρώπους. Η συναγωγή άνοιξε τις πύλες της στο κοινό το 1859 και ως κτίσμα διακρίνεται από ένα Βυζαντινό- Μαυριτανικό αρχιτεκτονικό ρυθμό, με πολλούς πύργους με τρούλο, αψιδωτές πύλες, περίτεχνα διακοσμημένα παράθυρα και έξοχες κατασκευές από τούβλα. Κοντά στην συναγωγή βρίσκονται μνημεία, όπως το Μουσείο των Εβραίων και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος.


Memento Park

To Memento Park της Βουδαπέστης αποτελεί ένα απομεινάρι του κομμουνιστικού καθεστώτος, που εγκαθιδρυθηκε στη χώρα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς η Ουγγαρία ήταν μια από τις χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Κατά την διάρκεια της κομμουνιστικής περιόδου, οι πολίτες της Βουδαπέστης, όπως και εκείνοι σε άλλες πόλεις της Ουγγαρίας, μπορούσαν να απολαμβάνουν τα αγάλματα των σημαντικών σοβιετικών ηγετών, όπως ο Στάλιν, ο Λένιν, ο Μαρξ κ.α. που γέμιζαν κάθε πλατεία και δρόμο. Μετά την πτώση του καθεστώτος, στα τέλη της δεκαετίας του 90, τα αγάλματα αυτά συνελέγησαν και μεταφέρθηκαν για να διατηρηθούν στο Πάρκο της Βούδας, γνωστό ως Memento Park, για να θυμίζουν εκείνα χρόνια. Το πάρκο διαθέτει επίσης αίθουσα προβολών, στην οποία προβάλλονται μαγνητοσκοπημένες ταινείες απο την ζωή στην Ουγγαρία της περιόδου εκείνης. Το πάρκο διαθέτει επίσης κατάστημα με δώρα , το αποκαλούμενο Κόκκινο Κατάστημα (Red Store), όπου κανείς μπορεί να ψωνίσει κιτς αναμνηστικά της κομμουνιστικής εποχής , όπως μπλουζάκια, κούπες κ.α.


Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Βουδαπέστη

Η τοποθεσία όπου βρίσκεται η Βουδαπέστη , επηρεάζει οπωσδήποτε και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί. Η πόλη περιστοιχίζεται από τις Άλπεις στα δυτικά της και την ανοιχτή, Μεγάλη Πεδιάδα στα ανατολικά της, γι’ αυτό και το κλίμα της χαρακτηρίζεται από ζεστά καλοκαίρια και πολύ ψυχρούς χειμώνες. Οι χειμερινοί μήνες στην Βουδαπέστη διαρκούν συνήθως από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 1-8 βαθμούς κελσίου, παρόλο που η πόλη δεν συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες χιονόπτωσης.

Οι ζεστοί μήνες στην Βουδαπέστη ξεκινούν από τον Μάρτη και διαρκούν ως τον Σεπτέμβρη, γι' αυτό και η πόλη δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών της κατά την διάρκεια αυτών των μηνών. Οι καλοκαιρινοί μήνες στην Βουδαπέστη διακρίνονται από πολλές ηλιόλουστες μέρες, κατά την διάρκεια των οποίων ο ήλιος λάμπει πάνω από 10 ώρες την ημέρα.


Η μετακίνηση στην Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη εξυπηρετείται κυρίως από το Διεθνές Αεροδρόμιο Φέριχεγκι, το οποίο βρίσκεται 16 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης. Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης υποδέχεται ένα μεγάλο όγκο αερομεταφορέων χαμηλού κόστους και πλήρους εξυπηρέτησης, που διευκολύνουν την πρόσβαση στην Βουδαπέστη. Το αεροδρόμιο αυτό συνδέεται με το κέντρο της πόλης με μικρά λεωφορεία του αεροδρομίου καθώς και από ταξί του αεροδρομίου που χρησιμοποιούν την λεωφόρο υψηλής ταχύτητας, η οποία συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη.

Το Aeroporika.com ανακοινώνει συχνά δελεαστικές προσφορές για πτήσεις προς την Βουδαπέστη, οπότε εαν ενδιαφέρεστε για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, θα ήταν καλό να μας ακολουθήσετε σε πλατφόρμες επικοινωνίας όπως το Facebook ή το Twitter, ώστε να είστε ενήμεροι για τις φθηνές πτήσεις που προσφέρουμε προς την Βουδαπέστη.

Η Βουδαπέστη εξυπηρετείται από ένα εκτεταμένο, λειτουργικό και οικονομικό δημόσιο συγκοινωνιακό δίκτυο, το οποίο αποτελείται από μετρό, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϋ και τρένα. Τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Βουδαπέστη λειτουργούν από τις 5 το πρωί έως τις 11.30 το βράδυ , οπότε περιορίζεται η κίνηση λεωφορείων και τραμ.

Οι ταξιτζήδες στην Βουδαπέστη θεωρούνται αρκετά αδίστακτοι και οι επισκέπτες καλούνται να μην μπαίνουν σε ιδιωτικά ταξί και οχήματα που δεν φέρουν συμβατικές πινακίδες, τα οποία είναι συνήθως διαθέσιμα έξω από το αεροδρόμιο και στους κυριότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς.


Αγορές

Η Βουδαπέστη προσφέρει πολλές ευκαιρίες για αγορές σε διάφορα εμπορικά στέκια. Όταν η Βουδαπέστη ανέκαμψε από τον κομμουνισμό στις αρχές της δεκαετίας του 90, αποτέλεσε γόνιμο έδαφος για εμπόρους ακριβών προϊόντων  από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έστησαν τα μαγαζιά τους στην περίφημη λεωφόρο , Andrassy út. Αν σας αρέσουν οι ακριβές αγορές τότε δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε την εν λόγω περιοχή κατά τις καταναλωτικές σας εξορμήσεις στην Βουδαπέστη. Παρ' όλα αυτά να έχετε υπόψη σας ότι οι τιμές δεν είναι χαμηλότερες από εκείνες που επικρατούν στην δύση.

Άλλες σημαντικές εμπορικές περιοχές στην Βουδαπέστη περιλαμβάνουν δρόμους όπως ο Váci utca, ένας πεζόδρομος στην Πέστη, που είναι γνωστός ανάμεσα στους τουρίστες και στους ντόπιους και περιοχές όπως η συνοικία του κάστρου, με μαγαζιά που πωλούν είδη λαϊκής τέχνης και πινακοθήκες και η Outer Ring Road στην Πέστη που οδηγεί στο West End Mall. Αν σας αρέσουν τα πατροπαράδοτα Ουγγρικά προϊόντα ως σουβενίρ και δώρα τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την (μεγάλη αγορά) Nagyvasarcsarnok, όπου μπορείτε να βρείτε πολλούς πάγκους με παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα από την Ουγγαρία, όπως είδη κεραμικής, πορσελάνες, σκαλιστά αυγά, κούκλες κ.α.


Φαγητό

Η Βουδαπέστη διαθέτει ένα πλούσιο γευστικό τοπίο , το οποίο διαρκώς εξελίσσεται. Τα εστιατόρια στην Βουδαπέστη προσφέρουν κατά κύριο λόγο Ανατολικό Ευρωπαϊκή κουζίνα αλλά προσφάτως έχουν προσθέσει στο μενού τους επιλεγμένες κουζίνες από όλο τον κόσμο. Στα καλύτερα ρεστοράν της Βουδαπέστης συγκαταλέγονται σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, εστιατόρια, όπως τα Régi Sipos Halászkert, Serpenyos Vendéglo, Szépvölgyi Restaurant, Náncsi Néni Vendégloje, Csalogány 26, Onyx, Babel Delicate( όλα Ουγγρικά ρεστοράν), Salaam Bombay( Ινδικό), Wasabi and Nobu ( Γιαπωνέζικο), Arany Kaviár(Ρώσικο), Biarritz Café and Restaurant(Γαλλικό).


Νυχτερινή Ζωή

Η Βουδαπέστη διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή, με μπαρ, παμπ, κλαμπ για χορό, κλαμπ με ζωντανή μουσική κ.α. Μερικά από τα καλύτερα νυχτερινά στέκια στη πόλη , σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, είναι τα like A38 ship( μπαρ που στεγάζεται σε παλιό Ουκρανικό καράβι), Morrison’s, Barokko Pub and Lounge, Cotton Club, Vera Jazz Café , Livingroom, Rio Café και Fat Mo’s music club.Dynamic Meta-Search Aeroporika.com

      Book Now