ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ ►►►  Φθηνά Αεροπορικά Εισιτήρια, Ταξιδιωτικός Οδηγός

Γιοχάνεσμπουργκ

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Οδηγός Πόλης για το Γιοχάνεσμπουργκ


Πτήσεις και Αεροπορικά Δρομολόγια απο Ελλάδα και Κύπρο προς Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική
Το Γιοχάνεσμπουργκ συνδέεται αεροπορικά με την Ελλάδα απο τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενώ με την Κύπρο απο το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισητήρια με τις αεροπορικές εταιρειές:  Air France, British Airways, Emirates, Qatar Airways, Swiss, Lufthansa και Turkish Airlines. Απ’ευθείας δρομολόγια δεν υπάρχουν ωστόσο οι καλύτερες επιλογές για πτήση με ενδιάμεσο σταθμό ειναι μεσω μεσω Ντουμπάϊ, Λονδίνου, Φρανκφούρτης, Παρισίου, Ζυρίχης ή μέσω Κωνσταντινούπολης. Η διαρκεια των πτησεων απο Αθήνα ειναι περίπου 16 ώρες (αφορά την πτήση με την καλύτερη ανταπόκριση). Απο την Θεσσαλονίκη επίσης δεν υπάρχουν απ’ευθειας δρομολόγια το ίδιο και απο την Λάρνακα (Κυπρο). Απο την Κύπρο οι καλύτερες επιλογές για πτήσείς με ανταπόκριση ειναι τα δρομολόγια της Emirates μεσω Ντουμπάϊ, ή British Airways μεσω Λονδίνου, η διάρκεια πτήσεων ειναι περίπου 15 ώρες (συμπεριλαμβανωμένων των ωρών αναμονής στο αεροδρόμιο μετεπιβίβασης). Για να δείτε όλα τα αεροπορικά δρομολόγια προς Γιοχάνεσμπουργκ συμπληρώστε την φόρμα αναζήτησης με τίς ημερομηνίες που επιθυμείτε και πατήστε το κουμπί “Αναζήτηση”, στην σελίδα των αποτελεσμάτων θα βρείτε όλες τίς πτησείς ταξινομημένες ανα τιμή ενώ με την χρήση των φίλτρων μπορειτε να αλλάξετε την ταξινόμηση με βάση την διάρκεια της πτήσης, την ώρα αναχώρησης ή την ώρα άφιξης. Το Aeroporika.com συγκρίνει και σας παρουσιάζει τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια για ολες τις διαθέσιμες πτήσεις συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων πτήσεων, low cost αεροπορικών εταιρειών, τσάρτερ, economy και business class καθως επίσης και όλες τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων.

Σχετικά με το Γιοχάνεσμπουργκ

Το Γιοχάνεσμπουργκ αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη της Νοτίου Αφρικής. Η πόλη αποκαλείται επίσης και Jo’burg  ενώ αναφέρεται συχνά με την Αφρικάνικη ονομασία, Egoli, που μεταφράζεται ως «Τόπος Χρυσού». Το όνομα μοιάζει να ταιριάζει στην Αφρικανική αυτή πρωτεύουσα της επαρχίας Gauteng, που αποτελεί γνωστό κέντρο εμπορίας χρυσού και διαμαντιών. Μάλιστα η ανάπτυξη του Γιοχάνεσμπουργκ ήταν για χρόνια συνδεδεμένη με το Witwatersrang (Ζώνη Ταχείας Ροής), το  χρυσοφόρο σύμπλεγμα πέτρινων λόφων που εκτείνεται κατά μήκος της περιοχής της κεντρικής, Νοτίου Αφρικής, όπου βρίσκεται το Γιοχάνεσμπουργκ.

Σήμερα η γεμάτη ουρανοξύστες πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ αποτελεί το οικονομικό κέντρο εξουσίας της Νοτίου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για διακοπές, που χρησιμοποιείται συχνά από τους επισκέπτες ως κύρια πύλη εξόδου προς παγκοσμίους γνωστά πάρκα σαφάρι και αμπελώνες της Νοτίου Αφρικής.


Διαμονή

Το Γιοχάνεσμπουργκ έχει επίσης συνδεθεί στο πέρασμα των χρόνων με τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητα στον κόσμο καθώς τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κλοπής και κλοπής αυτοκινήτων καθώς και άλλων μορφών ληστείας , που συχνά αμαυρώνουν την φήμη του ως επιχειρηματικό κέντρο. Τα ξενοδοχεία καθώς και άλλες επιχειρήσεις στο Γιοχάνεσμπουργκ φυλάσσονται συχνά από ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι. Παρόλο που τα ποσοστά εγκληματικότητας στο Γιοχάνεσμπουργκ έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, η τοποθεσία ενός ξενοδοχείου σε ασφαλή περιοχή αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιλογής καταλύματος στην πόλη.


Sandton

Τα μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας κατά την δεκαετία του 90 οδήγησαν πολλές επιχειρήσεις να μεταφέρουν την έδρα τους από την Επιχειρηματική Ζώνη που βρισκόταν στο Κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ στην συνοικία Sandton, που βρίσκεται στα βόρειο δυτικά προάστια της πόλης. Το Sandton εξελίχθηκε σύντομα σε νέο οικονομικό κέντρο της Νοτίου Αφρικής και κύριο επιχειρηματικό κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Τράπεζες επενδύσεων, λιανικές τράπεζες και το χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ, έχουν μεταφερθεί τα τελευταία χρόνια στο Sandton. Το βόρειο αυτό προάστιο της πόλης θεωρείται σήμερα ως κύριο σημείο διαμονής για τους επισκέπτες στο Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς , εκτός από μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων, το Sandton φιλοξενεί επίσης ιδρύματα όπως το Συνεδριακό Κέντρο του Sandton, το Στάδιο Wanderers, το Εμπορικό Κέντρο Bedford Centre Shopping Mall και το Sandton City shopping center, τα οποία αποτελούν στο σύνολό τους σημεία ενδιαφέροντος για πολλούς επισκέπτες που προγραμματίζουν κάποιο επαγγελματικό ταξίδι στην πόλη ή επιθυμούν να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους στο Γιοχάνεσμπουργκ.


Αξιοθέατα

Το Γιοχάνεσμπουργκ χρησιμοποιείται συχνά ως σημείο σύντομης στάσης των επισκεπτών που βρίσκονται καθ’ οδόν για τις φημισμένες κυνηγετικές περιοχές της Μπουμαλάνγκα παρόλο που η πόλη προσφέρει μερικές αξιόλογες ατραξιόν που αξίζει να επισκεφτεί κανείς με αφορμή κάποιο επαγγελματικό ταξίδι ή διακοπές.


Περιηγήσεις στις κωμοπόλεις του Σοβέντο

Το Γιοχάνεσμπουργκ περιβάλλεται από τις κωμοπόλεις του Σοβέντο, που φιλοξενούν πολλούς ιθαγενείς εργάτες της Αφρικής , που εργάζονται στα πολλά ορυχεία χρυσού και διαμαντιών της πόλης. Οι κωμοπόλεις αυτές βρισκόντουσαν κάποτε στο επίκεντρο των διαμαρτυριών εναντίον της βιαιότητας του καθεστώτος του  Απαρτχάιντ ( φυλετική διάκριση) που διαμόρφωσε την κοινωνική δομή της Νοτίου Αφρικής για πενήντα σχεδόν χρόνια έως ότου έλαβε τέλος το 1994, με την άνοδο του θρυλικού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα  στην ηγεσία του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου.

Οι περιηγήσεις στο Σοβέντο  προβάλλονται για λόγους εμπορικής προώθησης ως περιηγήσεις σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς ή αλλιώς ως Shebeen crawl ( περιήγηση σε χώρους παράνομης πώλησης αλκοόλ που χρησιμοποιούντο ως κύριοι τόποι συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα κατά την περίοδο του Απαρτχάιντ) και προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες γύρω από την ταραχώδη ιστορία της Νοτίου Αφρικής. Πριν λάβετε μέρος σε κάποια τέτοιου είδους περιήγηση βεβαιωθείτε ότι οργανώνεται από κάποιο τουριστικό γραφείο ή με την συνοδεία επαγγελματία ξεναγού.


Το Μουσείο Απαρτχάιντ

Το Μουσείο Απαρτχάιντ παρέχει πληροφορίες γύρω από την καθημερινότητα της εποχής του φυλετικού διαχωρισμού, που κυριάρχησε στην κοινωνία της Νοτίου Αφρικής για πενήντα σχεδόν θυελλώδη χρόνια. Το μουσείο ανατρέχει στην ταραχώδη και θλιβερή περίοδο της ιστορίας της Νοτίου Αφρικής με πολλές διαφορετικές εγκαταστάσεις (θηλιές, αναβίωση κελιών απομόνωσης), φωτογραφικό υλικό, κείμενα, και μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα. Η επίσκεψη στο Μουσείο Απαρτχάιντ θεωρείται επιβεβλημένη κατά την διάρκεια της επίσκεψης σας στο Γιοχάνεσμπουργκ.


Μνημείο και Μουσείο Hector Pieterson

Το Μουσείο αυτό τιμά την μνήμη των πολλών μαθητών του Σοβέντο που σκοτώθηκαν το 1976, ενώ διαμαρτύρονταν ειρηνικά εναντίον της χρήσης της γλώσσας Αφρικάανς , ως μέσο διδασκαλίας στα σχολεία). Το Μουσείο πήρε το όνομά του από τον 13χρονο Hector Pieterson, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πρώτους μαθητές που έπεσε νεκρός την αποφράδα εκείνη ημέρα. Το Μουσείο εκτίθενται επίσης μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα από τα σοκαριστικά αυτά γεγονότα και εκτενές φωτογραφικό υλικό, που ελήφθη από τολμηρούς και ταλαντούχους φωτογράφους όπως ο Peter Mangubane και ο Sam Nzima, που έκανε το γύρω του κόσμου.


Βοτανικός Κήπος Walteer Sisulu

Αν είστε οπαδός της κηπουρικής τότε ο καταπράσινος αυτός κήπος θα πρέπει να συμπεριληφθεί σίγουρα στην λίστα με τις ατραξιόν του Γιοχάνεσμπουργκ κατά την διάκρεια των διακοπών σας στην πόλη. Ο καταπράσινος αυτός κήπος που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πόλης καλύπτει μια έκταση 741 εκταρίων και διαθέτει μονοπάτια πεζοπορίας καθώς και 600 είδη εγχώριας χλωρίδας και πανίδας. Ο κήπος φιλοξενεί επίσης 200 είδη πουλιών ενώ οι καταρράκτες Witpoortjie, το περιβάλλον των οποίων είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους λάτρεις του πικνικ, αποτελούν ακόμα μια ατραξιόν του κήπου.


Το Λίκνο της Ανθρωπότητας

Το ανακηρυγμένο από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας , «Λίκνο της Ανθρωπότητας» , που περιλαμβάνει τα αρχαία Σπήλαια Sterkfontein από δολομίτη, βρίσκεται λίγα μίλια βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ. Τα σπήλαια αυτά θεωρούνται από τα πιο σημαντικά παλαιοντολογικά μνημεία του κόσμου, όπου έχουν ανευρεθεί απολιθώματα τριών ή τεσσάρων εκατομμυρίων ετών. Ανάμεσα στα πιο γνωστά από τα ευρήματα αυτά που ανακαλύφθηκαν εδώ είναι τα απολιθώματα: ‘Taung Child’, ‘Little Foot’ και ‘Mrs Ples’. Αν είστε λάτρης της αρχαιολογίας τότε μια επίσκεψη στο Λίκνο της Ανθρωπότητας θεωρείται επιβεβλημένη κατά την διάρκεια των διακοπών σας στο Γιοχάνεσμπουργκ.


Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Γιοχάνεσμπουργκ

Το Γιοχάνεσμπουργκ αποτελεί έναν επισκέψιμο προορισμό καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου με ευνοϊκό κλίμα που είναι ξηρό και ηλιόλουστο όλο το χρόνο. Η πόλη βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο και οι καλοκαιρινοί μήνες εκεί διαρκούν από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο. Οι μήνες αυτοί είναι ίσως οι καλύτεροι για να επισκεφτεί κανείς το Γιοχάνεσμπουργκ, παρόλο που η πόλη δέχεται μεγάλη ποσόστωση βροχόπτωσης με την μορφή απογευματινών καταιγίδων κατά την διάρκεια αυτών των μηνών.

Οι χειμώνες στο Γιοχάνεσμπουργκ διαρκούν συνήθως από τον Ιούνιο ως τον Ιούλιο, όταν η μέση υψηλή θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται γύρω στους 16 βαθμούς κελσίου και την νύχτα πέφτουν συνήθως κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας συχνά συνθήκες παγετού.


Mετακίνηση

Το Γιοχάνεσμπουργκ διαθέτει δυο διεθνή αεροδρόμια, δηλαδή το Διεθνές Αεροδρόμιο OR Tambo και το Διεθνές Αεροδρόμιο  Lanseria. Παρόλα αυτά ο μεγάλος όγκος των διεθνών αερομεταφορέων εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο O.R. Tambo, που συνδέεται μέσω λεωφορειακών γραμμών και ταξί με την πόλη.

Η παρουσία δυο  διεθνών αεροδρομίων στην πόλη καθιστά το Γιοχάνεσμπουργκ εύκολα προσβάσιμο από όλα τα σημεία του κόσμου και το Aeroporika.com ανακοινώνει περιοδικά δελεαστικές προσφορές για πτήσεις προς Γιοχάνεσμπουργκ. Έτσι αν αναζητάτε φθηνά αεροπορικά εισητήρια για το Γιοχάνεσμπουργκ, δεν έχετε παρά να ενημερώνεστε από την σελίδα μας συχνά, ετσι ώστε να λαμβάνετε πληροφορίες για φθηνά εισιτήρια προς Γιοχάνεσμπουργκ.

Η μετακίνηση στους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ είναι λιγάκι περίπλοκη καθώς η πόλη δεν διαθέτει μεγάλο συγκοινωνιακό δίκτυο. Ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης στο Γιοχάνεσμπουργκ είναι μέσω ταξί με μετρητές, που στοιχίζουν αρκετά ακριβά αλλά προσφέρουν σχετική άνεση και αποτελούν ασφαλή τρόπο μετακίνησης εντός της πόλης.

Οι περισσότεροι επισκέπτες που βρίσκονται για διακοπές στο Γιοχάνεσμπουργκ ή επισκέπτονται την πόλη για επαγγελματικούς λόγους, δεν νοικιάζουν συνήθως αυτοκίνητο για την μετακίνηση τους στην πόλη. Το Γιοχάνεσμπουργκ είναι μια επίπεδη και εκτεταμένη πόλη με μερικά μόνο σημαντικά αξιοθέατα. Το γεγονός αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να χαθεί κανείς οδηγώντας σε μια πόλη σαν το Γιοχάνεσμπουργκ. Παρόλα αυτά αν γνωρίζετε καλά την πόλη, και είστε εξοικειωμένοι με την οδήγηση στο Γιοχάνεσμπουργκ, τότε το Aeroporika.com μπορεί να σας βοηθήσει προσφέροντας μεγάλη γκάμα προσφορών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων σε προσιτές τιμές στο Γιοχάνεσμπουργκ, μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες κράτησης της εταιρίας.


Αγορές

Το Γιοχάνεσμπουργκ διαθέτει πληθώρα καταναλωτικών ευκαιριών για τους λάτρεις των αγορών κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην πόλη.  Η πόλη διαθέτει περισσότερα από 20 εμπορικά κέντρα, όπως τα Rosebank Mall, Bedford shopping Center, Sandton City shopping mall και το συγκρότημα  44 Stanley Avenue complex, τα οποία διαθέτουν μεγάλη ποικιλία καταστημάτων. Αξίζει επίσης να επισκεφτεί κανείς την Αγορά African Craft Market, όπου κανείς μπορεί να βρει έργα τέχνης και χειροποίητα είδη από όλη την Αφρική.


Φαγητό

Το Γιοχάνεσμπουργκ διαθέτει αναρίθμητα εστιατόρια  τα οποία προσφέρουν μεγάλη γκάμα  διεθνών γεύσεων. Πολλά από τα καλύτερα ρεστοράν του Γιοχάνεσμπουργκ βρίσκονται σε περιοχές όπως οι Parkhurst και Parktown North, που φημίζονται ιδιαίτερα για την μεγάλη ποικιλία εστιατορίων. Στα καλύτερα εστιατόρια του Γιοχάνεσμπουργκ συμπεριλαμβάνονται σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες καταστήματα όπως τα Afrodisiac Restaurant, Assagi, DW Eleven-13, 8 @the Towers, Ami Restaurant & Champagne Bar και Roots.


Νυχτερινή Ζωή

Το Γιοχάνεσμπουργκ διαθέτει μια φαινομενικά ανεξάντλητη ποικιλία από μπαρ, πάμπ, τζαζ κλαμπ, και κλαμπ για χορό, που σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται σε κεντρικές περιοχές της πόλης όπως η Melville(στην 7η Λεωφόρο) και η μοντέρνα περιοχή του Newton.

Dynamic Meta-Search Aeroporika.com

      Book Now