ΓΕΝΕΥΗ  ►►►  Φθηνά Αεροπορικά Εισιτήρια, Ταξιδιωτικός Οδηγός

Γενεύη

ΓΕΝΕΥΗ

Οδηγός Πόλης για την Γενέυη


Πτήσεις και Αεροπορικά Δρομολόγια απο Ελλάδα και Κύπρο προς Γενέυη, Ελβετία
Η Γενέυη συνδέεται αεροπορικά με την Ελλάδα απο τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενώ με την Κύπρο απο το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισητήρια με τις αεροπορικές εταιρειές:  SWISS, Easyjet, Turkish Airlines, Lufthansa και Austrian Airlines με απ’ευθείας πτήσεις είτε με πτήσεις με ενδιάμεσους σταθμούς (connecting flights). Απ’ευθείας δρομολόγια εκτελούν μονο οι SWISS και Easyjet ενω οι καλύτερες επιλογές για πτήση με ενδιάμεσο σταθμό ειναι μεσω Βιέννης, Φρανκφούρτης ή μέσω Κωνσταντινούπολης. Για να δείτε όλα τα αεροπορικά δρομολόγια προς Γενέυη  συμπληρώστε την φόρμα αναζήτησης με τίς ημερομηνίες που επιθυμείτε και πατήστε το κουμπί “Αναζήτηση”, στην σελίδα των αποτελεσμάτων θα βρείτε όλες τίς πτησείς ταξινομημένες ανα τιμή ενώ με την χρήση των φίλτρων μπορειτε να αλλάξετε την ταξινόμηση με βάση την διάρκεια της πτήσης, την ώρα αναχώρησης ή την ώρα άφιξης. Το Aeroporika.com συγκρίνει και σας παρουσιάζει τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια για ολες τις διαθέσιμες πτήσεις συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων πτήσεων, low cost αεροπορικών εταιρειών, τσάρτερ, economy και business class καθως επίσης και όλες τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων.


Σχετικά με την Γενεύη

Η γραφική πόλη της Γενεύης βρίσκεται στο σημείο όπου ο Ροδανός ποταμός συναντά τις όχθες της λίμνης της Γενεύης και θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζει κανείς. Η πόλη αυτή, η οποία περιβάλλεται από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Άλπεων , είναι συνδεδεμένη με την θρησκευτική και πολιτική ανοχή. Στην Γενεύη μάλιστα ο Ιωάννης Καλβίνος ίδρυσε τον 16ο αιώνα το Κίνημα της Μεταρρύθμισης. Η πόλη αποτελεί επίσης τόπο προέλευσης της Κοινωνίας των Εθνών και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Η Γενεύη αποτελεί το λίκνο της δημοκρατίας δεδομένου ότι συχνά αναφέρεται ως "Ειρηνική Πρωτεύουσα" του κόσμου. Η πόλη φιλοξενεί την Ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών καθώς και την έδρα πολλών οργανισμών των Η.Ε. , όπως η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (UNHCHR), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), ο Διεθνής Οργανισμός για την Απασχόληση (ILO) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Πνευματική Ιδιοκτησία (WIPO).

Ως πλούσια πόλη , η Γενεύη , αποτελεί επίσης σημαντικό οικονομικό κέντρο της Ευρώπης , που εξειδικεύεται στην ιδιωτική τραπεζική και στην χρηματοδότηση του διεθνούς εμπορίου. Ως αποτέλεσμα, η Γενεύη  αποτελεί ένα σημαντικό προορισμό στον επιχειρηματικό ταξιδιωτικό χάρτη.

Παρόλα αυτά, η Γενεύη δεν αποτελεί ένα ανιαρό προορισμό γεμάτο ιδρύματα αλλά έναν αγαπημένο προορισμό για διακοπές, δημοφιλή για τα γραφικά της τοπία, τα αναρίθμητα μουσεία και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα υψηλού επιπέδου εστιατόρια και εμπορικά κέντρα.


Διαμονή

Η Γενεύη αποτελεί μια πολύ απλή πόλη , εύκολη στο να την γυρίσει κανείς με τα πόδια. Η πόλη είναι χωρισμένη σε δυο τμήματα μέσω δυο υδάτινων πόρων δηλαδή της Λίμνης Γενεύης (Lac Leman) και του Ποταμού Ροδανού. Καθένα από αυτά τα δυο τμήματα έχει τα δικά του αξιοθέατα ενώ και τα δυο διαθέτουν μια ευρεία γκάμα ξενοδοχείων.

Rive Gauche ( η αριστερή ή δυτική όχθη)

Η αριστερή όχθη περιλαμβάνει το παλιότερο τμήμα της πόλης με την μορφή της Παλιάς Πόλης. Η αριστερή όχθη αποτελεί μια περιοχή γεμάτη ζωντάνια, η οποία φιλοξενεί πολλούς γνωστούς εμπορικούς δρόμους της Γενεύης. Εδώ υπάρχουν επίσης όμορφες πλατείες, όπως η Place Neuve και καταπράσινα πάρκα όπως το Jardin Anglais ( Αγγλικός Κήπος) με το περίφημο Λουλουδένιο Ρολόι, το Parc La Grange και το Parc des Eaux-Vives. Η αριστερή όχθη φιλοξενεί επίλεκτα ξενοδοχεία κάθε οικονομικής κατηγορίας.

Rive Droite ( Δεξιά ή Βόρεια Όχθη)

Η δεξιά όχθη αποτελεί το εμπορικό κέντρο της Γενεύης, το οποίο φιλοξενεί το κυριότερο σιδηροδρομικό σταθμό Gare Cornavin, τα γραφεία πολλών σημαντικών διεθνών οργανισμών και πολλά κατάφυτα πάρκα, όπως τα Parc de la Perle du Lac, Park Barton, και Parc Mon-Repos. Στην δεξιά όχθη του ποταμού Ροδανού βρίσκεται επίσης το Place St Gervais, το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό ως η  περιοχή των εξειδικευμένων κοσμηματοπωλών και ωρολογοποιών της Γενεύης. Η δεξιά όχθη (Right Bank) διαθέτει επίσης μεγαλύτερη ποικιλία ξενοδοχείων από την αριστερή όχθη  (Left Bank), συμπεριλαμβανομένων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, επιχειρηματικών ξενοδοχείων αλλά και εκπτωτικών και οικονομικών καταλυμάτων. Το Aeroporika.com σας παρέχει οικονομικές προσφορές διαμονής για τις διακοπές σας, ανεξάρτητα από την επιλογή της όχθης στην οποία θα αποφασίσετε να διαμείνετε.


Αξιοθέατα


Jet d'Eau

Το Jet d'Eau αποτελεί το ψηλότερο σιντριβάνι στον κόσμο και ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της Γενεύης. Το σιντριβάνι εκτινάσσει το νερό σε ύψος 140μ (460 πόδια) και με ταχύτητα 124 μίλια την ώρα (200 χλμ/ώρα) καθώς πετάει 132 γαλόνια νερού το δευτερόλεπτο. Το σιντριβάνι αυτό κατασκευάστηκε αρχικά για την απελευθέρωση της πίεσης για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας στον ποταμό Ροδανό αλλά σύντομα εξελίχθηκε  σε ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο της Γενεύης.


Μουσείο Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Το Μουσείο Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο γνώσης όσων αφορά στις τεράστιες επιπτώσεις του πολέμου και στις τραγωδίες που δημιουργεί, μέσα από τα διάφορα εκθέματα, στα οποία περιλαμβάνονται γλυπτά, φωτογραφίες και κινηματογραφικό υλικό. Τα εκθέματα αυτά τονίζουν την σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει ο Ερυθρός Σταυρός τόσο σε περιόδους πολέμου όσο και  σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.


Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου στην Γενεύη αποτελεί ένα αμάλγαμα αρχιτεκτονικών ρυθμών καθώς παρουσιάζει Ρωμανικά, Γοτθικά καθώς και Νεοκλασικά χαρακτηριστικά. Η κατασκευή της εκκλησίας ξεκίνησε το 1160 και διήρκεσε πάνω από 100 χρόνια. Ο καθολικός αυτός καθεδρικός ναός μετατράπηκε σε Προτεσταντική εκκλησία, με την εμφάνιση του Καλβινισμού στην Γενεύη κατά την διάρκεια του 16ου αιώνα.


Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης

Το Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης στην Γενεύη φιλοξενείται σε ένα πρώην εργοστάσιο και  ιδρύθηκε το 1994. Το μουσείο διαθέτει τρεις ορόφους σύγχρονων έργων τέχνης  που χρονολογούνται από την δεκαετία του 60 έως σήμερα. Αν έχετε πάθος με την σύγχρονη τέχνη τότε το μουσείο αυτό πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνεται στη λίστα με όσα μνημεία πρέπει να επισκεφτείτε στην Γενεύη.


Κτίριο Palais des Nations (Ηνωμένων  Εθνών)

Το κτίριο Palais de Nations χτίστηκε για να φιλοξενήσει την Κοινωνία των Εθνών στα τέλη του 1920. Σήμερα αποτελεί ένα επιβλητικό κτίριο, το οποίο βρίσκεται στο Πάρκο Αριάν και φιλοξενεί τον μεγαλύτερο σταθμό Ηνωμένων Εθνών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται σε ένα γοητευτικό συγκρότημα που περιβάλλεται από δέντρα και με τα παγόνια να κυκλοφορούν ελεύθερα.


Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας

Το τεράστιο μουσείο τέχνης και ιστορίας αποτελεί μια καταγραφή της ιστορίας της δυτικής κουλτούρας  και πολιτισμού μέσα από μια μόνιμη συλλογή 7000 αντικειμένων, που περιλαμβάνει έργα τέχνης, εργόχειρα και αρχαιολογικά εκθέματα.


Μουσείο Patek Philippe

Ο οίκος Patek Philippe είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους και επώνυμους οίκους ωρολογοποιίας και ρολογιών.  Ο παγκοσμίου φήμης , δημοφιλής οίκος δημιουργήθηκε στην Γενεύη. Το μουσείο Patek Philippe στη Γενεύη αποτίει φόρο τιμής στην μάρκα καθώς ιχνηλατεί την εξέλιξη της στο πέρασμα του χρόνου. Το μουσείο αυτό συμπεριλαμβάνεται στα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κανείς κατά την επίσκεψή του στην Γενεύη.


Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς την Γενεύη

Ο καλύτερος χαρακτηρισμός για το κλίμα στην Γενεύη συνοψίζεται στην λέξη ήπιο. Η Γενεύη βρίσκεται σε υψόμετρο 373.6 μέτρων κοντά σε μια λίμνη, με αποτέλεσμα και τα δυο αυτά χαρακτηριστικά να επηρεάζουν  το κλίμα που επικρατεί στην πόλη το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα καλοκαίρια στην Γενεύη είναι σε γενικές γραμμές ζεστά έως και πολύ ζεστά, με μέση τιμή θερμοκρασίας του 25 βαθμούς κελσίου κατά τους μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου. Οι χειμώνες στην Γενεύη είναι συνήθως ήπιοι με καταγεγραμμένες θερμοκρασίες πάνω ή κάτω από το όριο του παγετού, παρόλο που οι χιονοθύελλες γύρω από την Λίμνη της Γενεύης είναι επίσης αρκετά συνηθισμένες. Η Γενεύη δέχεται επίσης και μεγάλες ποσότητες βροχής καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου, ενώ η πυκνή χιονόπτωση στα γύρω βουνά αποτελεί συχνό φαινόμενο.

Η Γενεύη είναι επίσης δημοφιλής για τα χιονοδρομικά της θέρετρα, όπως τα Chamonix, Verbier, Samoens, Morillon και άλλα, η πρόσβαση στα οποία είναι εφικτή με αυτοκίνητο ή τρένο από το κέντρο της πόλης. Το Aeroporika.com παρέχει κατά καιρούς ελκυστικές προσφορές για πτήσεις προς την Γενεύη  μέσω Facebook ή Twitter, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να ενημερωθεί.


Η μετακίνηση στην Γενεύη

Η πρόσβαση στην Γενεύη είναι εφικτή μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Cointrin της Γενεύης. Το αεροδρόμιο υποδέχεται και εξυπηρετεί μεγάλο όγκο αερομεταφορέων από όλο τον κόσμο. Το αεροδρόμιο της Γενεύης συνδέεται με σιδηροδρομικές και λεωφορειακές γραμμές με το κέντρο της πόλης, παρόλο που εξυπηρετείται επίσης από λεωφορειακές γραμμές από και προς τα ξενοδοχεία, χωρίς εισιτήριο, που διευκολύνουν την μεταφορά στα κυριότερα ξενοδοχεία της πόλης.

Πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να νοικιάσουν αυτοκίνητο καθ’ όλη την διάρκεια της διαμονής τους στην Γενεύη , ειδικά αν σχεδιάζουν να επισκεφτούν κάποιο χιονοδρομικό κέντρο κοντά στην πόλη και κατά μήκος των Γαλλικών συνόρων. Αν χρειαστεί να νοικιάσετε αυτοκίνητο κατά την διάρκεια των διακοπών σας στην Γενεύη, θα ήταν καλό να επικοινωνήσετε με το Aeroporika.com, καθώς παρέχουμε μεγάλη ποικιλία προσιτών τιμών ενοικίασης αυτοκινήτου τόσο για την Ελβετία όσο και για την Γαλλία. Μπορείτε να κλείσετε τις προσφορές μέσα από τις συνηθισμένες πλατφόρμες κράτησης πτήσεων και ξενοδοχείων.

Η  Γενεύη είναι μια πολύ απλή πόλη , τόσο που εύκολα μπορεί κανείς να περιηγηθεί σε αυτή με τα πόδια. Παρ’ όλα αυτά διαθέτει ένα πολύ λειτουργικό συγκοινωνιακό δίκτυο για το κοινό, το οποίο αποτελεί από τραμ, λεωφορεία και τρόλεϋ, τα οποία εξυπηρετούν την μετακίνηση από και προς κάθε σημείο της πόλης. Τα άφθονα ταξί πλημμυρίζουν την πόλη αλλά η μετακίνηση με ένα από αυτά κοστίζει αρκετά ακριβά και είναι προτιμότερο να περπατήσει κανείς ή να επωφεληθεί του εξαιρετικού δικτύου μαζικής μεταφοράς κατά την διάρκεια των διακοπών του στην Γενεύη.


Αγορές

Η Γενεύη είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο παρόλο που διαθέτει επιλεγμένα στέκια για αγορές.

Η Γενεύη διαθέτει ορισμένες από τις καλύτερες εταιρίες ωρολογοποιίας στον κόσμο. Επώνυμες μάρκες, όπως οι Vacheron Constantin, Omega, Blancpain, έχουν την έδρα τους στην πόλη αυτή και αν επιθυμείτε να αγοράσετε ένα ρολόι κατά την διάρκεια των διακοπών σας στην Γενεύη, ίσως μπορέσετε να πετύχετε μια καλή τιμή στα διάφορα καταστήματα λιανικής πώλησης ρολογιών που υπάρχουν στην πόλη.

Εκτός από τις μπουτίκ ωρολογοποιίας και τα καταστήματα ρολογιών, η Γενεύη διαθέτει επίσης πολλά εμπορικά πολυκαταστήματα και μπουτίκ που βρίσκονται στις κυρίες εμπορικές περιοχές, όπως οι Place du Moulard και Rue du Marche. Παρόλα αυτά πριν ξοδέψετε τα ωραία σας λεφτά στην Γενεύη, θα πρέπει να κάνετε μια μικρή έρευνα αγοράς καθώς οι τιμές τείνουν να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται το κατάστημα.

Η Γενεύη διαθέτει επίσης υπαίθρια αγορά, όπως η Plaine de Plainpalais Flea Market, που φιλοξενεί πολλούς εμπόρους παλαιών αντικειμένων, πινάκων ζωγραφικής, δίσκων, βιβλίων, vintage ειδών ένδυσης, κ.α. Η αγορά λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Κυριακή και σε αυτή μπορεί να βρει κανείς πολλές καλές προσφορές καθώς και πολύ καλές ιδέες για αναμνηστικά δώρα.


Φαγητό

Η Γενεύη αποτελεί  ένα από τα κορυφαία κέντρα γαστρονομίας στην Ευρώπη. Η πόλη διαθέτει τα καλύτερα Ελβετικά τυριά και κρασιά καθώς επίσης και εστιατόρια ενώ διαθέτει διάφορες στέκια για φαγητό και καφέ, τα οποία σερβίρουν διάφορες κουζίνες, για όλα τα γούστα της κοσμοπολίτικης πελατείας τους.

Μερικά από τα καλύτερα και τα πιο ακριβά εστιατόρια της Γενεύης, είναι τα Rasoi by Vineet, Kakinuma, Domaine de Chateauvieux, Le Gruyerien, Bistrot du Boeuf Rouge και L’Arabesque.


Νυχτερινή Ζωή

Η Γενεύη διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή, η οποία επικεντρώνεται στην περιοχή Bourg-de-Four, όπου συνήθιζαν στο παρελθόν να σταθμεύουν άμαξες, και η οποία βρίσκεται  στο παλιό κέντρο της πόλης. Η περιοχή αυτή, βρίθει από επιλογές νυχτερινής διασκέδασης και προσφέρει ποικιλία μπαρ, κλαμπ, καφέ κ.α. Δημοφιλή νυχτερινά στέκια στην Γενεύη είναι τα Casino de Divonne and, the Movenpick Casino along with bars like Senso, Le Clemence, Soleil Rouge, Café Mauris και  Allahmbra.

Dynamic Meta-Search Aeroporika.com

      Book Now