ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ  ►►►  Φθηνά Αεροπορικά Εισιτήρια, Ταξιδιωτικός Οδηγός

Βρυξέλλες

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Οδηγός Πόλης για τις Βρυξέλλες


Πτήσεις και Αεροπορικά Δρομολόγια απο Ελλάδα και Κύπρο προς Βρυξέλλες, Βέλγιο
Οι Βρυξέλλες συνδέεται αεροπορικά με την Ελλάδα απο τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Ρόδου ενώ με την Κύπρο απο το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισητήρια με τις αεροπορικές εταιρειές:  Aegean, Lufthansa, SWISS, Alitalia, Brussels Airlines, SAS, JetAirFly και Air France με απ’ευθείας πτήσεις είτε με πτήσεις με ενδιάμεσους σταθμούς (connecting flights). Απο την Αθήνα εκτελούνται απ’ευθειας πτήσεις με την Aegean, Brussels Airlines και JetAirFly ενω υπαρχουν καλοκαιρινά δρομολόγια της Aegean απο Κρήτη (Ηράκλειο), Κέρκυρα και Ρόδο και της JetAirFly απο Σαντορίνη, Μύκονο, Ζάκυνθο, Χανία, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Ροδο και Σάμο. Απο την Θεσσαλονίκη και την Λάρνακα δεν υπάρχουν απ’ευθείας δρομολογια ωστόσο μπορειτε να βρειτε καλές συνδέσεις και τιμές μεσω Αθήνας, Ρώμης, Κωνσταντινούπολης και Βουκουρεστίου.
Για να δείτε όλα τα αεροπορικά δρομολόγια προς
Βρυξέλλες συμπληρώστε την φόρμα αναζήτησης με τίς ημερομηνίες που επιθυμείτε και πατήστε το κουμπί “Αναζήτηση”, στην σελίδα των αποτελεσμάτων θα βρείτε όλες τίς πτησείς ταξινομημένες ανα τιμή ενώ με την χρήση των φίλτρων μπορειτε να αλλάξετε την ταξινόμηση με βάση την διάρκεια της πτήσης, την ώρα αναχώρησης ή την ώρα άφιξης. Το Aeroporika.com συγκρίνει και σας παρουσιάζει τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια για ολες τις διαθέσιμες πτήσεις συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων πτήσεων, low cost αεροπορικών εταιρειών, τσάρτερ, economy και business class καθως επίσης και όλες τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων.


Σχετικά με τις Βρυξέλλες

Εκτός από πρωτεύουσα του Βελγίου, οι Βρυξέλλες θεωρούνται συχνά πρωτεύουσα ολόκληρης της Ευρώπης, καθώς φιλοξενούν την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Βρυξέλες αποτελούν μια Φλαμανδική- Γαλλική δίγλωσση επικράτεια, στην Φλαμανδική περιοχή του Βελγίου. Φιλοξενεί πολλούς σημαντικούς Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Eurocontrol ( Πανευρωπαϊκός Θεσμός στο χώρο της διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας) και την έδρα του ΝΑΤΟ ( Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου).

Εκτός από τις διακυβερνητικές υπηρεσίες, οι Βρυξέλλες αποτελούν επίσης την Ευρωπαϊκή Έδρα πολλών πολυεθνικών οργανισμών, όπως οι UPS, Proctor and Gamble, κ.α. Δεν είναι τυχαίο που η πόλη υποδέχεται περίπου 14 εκατομμύρια ταξιδιώτες για επαγγελματικό τουρισμό ετησίως.

Οι Βρυξέλες δεν είναι μια ανιαρή πόλη που περιβάλλεται από επιχειρήσεις. Απεναντίας έχουν πολλά να προσφέρουν στους τουρίστες. Η πόλη διαθέτει πολλά εντυπωσιακά μνημεία, όπως το Μεγάλο Παλάτι, το Βασιλικό Παλάτι, το Μουσείο Μαγκρίτ, και το παράξενο αγαλματάκι Μανεκέν Πις  καθώς και πλούσια γαστρονομική κουλτούρα που χαρακτηρίζεται από υψηλής ποιότητας σοκολάτες και μπύρες καθώς επίσης εξαιρετικά δημοφιλή εθνικά σνακ , όπως οι τηγανητές πατάτες και βάφλες. Μάλιστα, οι Βρυξέλες, οι οποίες αποτελούν κατά κύριο λόγο πόλο έλξης για κοσμοπολίτικο τουρισμό, διαθέτουν μεγάλη ποικιλία επιλογών για φαγητό, αγορές και νυχτερινή ζωή, που καταχωρούν την πόλη ανάμεσα στους σημαντικότερους προορισμούς στον χάρτη των διακοπών οποιουδήποτε ταξιδιώτη.


Διαμονή

Η πόλη των Βρυξελλών αποτελείται από 19 κοινότητες ή συνοικίες. Η πόλη περικλείει τις συνοικίες αυτές, οι οποίες  ορίζουν εδαφικά την περιοχή της Πρωτεύουσας των Βρυξελών. Τον 14ο αιώνα η πόλη περιβαλλόταν από οχυρωμένα επικλινή επίπεδα (ράμπες) αλλά σήμερα αποτελείται από μεγάλες λεωφόρους και είναι γνωστή ως  «Εσωτερικός δακτύλιος» (Petite Ceinture), στο κέντρο του οποίο δεσπόζει το Μεγάλο Παλάτι. Όσοι επισκέπτονται την πόλη για επιχειρηματικούς λόγους ή για αναψυχή δύσκολα επιχειρούν να απομακρυνθούν από το εσωτερικό αυτό «άβατο» , το οποίο χαρακτηρίζεται από πάρκα, χώρους πρασίνου και φιλοξενεί πολλά μπαρ και ρεστοράν της πόλης.

Ξενοδοχεία στην πλατεία Grand Place

Η πλατεία Grand Place βρίσκεται στην καρδιά των Βρυξελλών. Το κεντρικό αυτό σημείο της πόλης αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο και φιλοξενεί διάφορα σημαντικά μνημεία, όπως το Δημαρχείο, οι κατοικίες και έδρες διαφόρων συντεχνιών της πόλης, και το νέο-γοτθικό Breadhouse ή Masion du Roi (στα Γαλλικά)/ Broodhuis (Ολλανδικά), που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης. Την περιοχή επιλέγουν συνήθως για την διαμονή τους οι περισσότεροι από τους επισκέπτες , γι' αυτό και διαθέτει μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων για κάθε βαλάντιο.

Avenue Louise (Λεωφόρος Louise)

Η λεωφόρος Louise, βρίσκεται κοντά στην πλατεία Grand Place και αποτελεί άλλη μια δημοφιλή περιοχή για διαμονή στις Βρυξέλλες. Η περιοχή φιλοξενεί πολλά σημαντικά μουσεία , όπως το Μουσείο Horta (* αφιερωμένο στην ζωή και το έργο του Βέλγου Αρτ - Νουβό αρχιτέκτονα Victor Horta), το Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών του Βελγίου, το Μουσείο Μουσικών Οργάνων και το Κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης φιλοξενεί  μια ποικιλία ξενοδοχείων, στα οποία περιλαμβάνονται ξενοδοχεία πολυτελείας, επιχειρηματικά ξενοδοχεία καθώς και εκπτωτικά ξενοδοχεία και οικονομικά καταλύματα.

Νότια των Βρυξελλών- Περιοχή Σιδηροδρομικού Σταθμού Midi

Η περιοχή αυτή συνιστά τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό στις Βρυξέλλες, ο οποίος φιλοξενεί περίπου 1000 τρένα την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της διακαναλικής, σιδηροδρομικής υπηρεσίας Eurostar. Για αυτό το λόγο η περιοχή κοντά στον σταθμό κατακλύζεται από διαφόρων ειδών ξενοδοχεία.

Βόρεια των Βρυξελλών- Σιδηροδρομικός σταθμός Gare du Nord

O βόρειος σιδηροδρομικός σταθμός των Βρυξελλών αποτελεί ακόμα έναν σημαντικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ο οποίος φιλοξενεί τόσο εγχώριες όσο και διεθνής αμαξοστοιχίες και ως εκ τούτου, η περιοχή γύρω από το σταθμό φιλοξενεί επίσης πολλά ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας και είδους.


Αξιοθέατα

Η πλατεία Grand Place θεωρείται συχνά ως η καρδιά των Βρυξελλών και χρονολογείται από την Εποχή του Μεσαίωνα. Η Grand Place θεωρείται ως μια από τις ωραιότερες πλατείες της Ευρώπης και περιστοιχίζεται από παλιά πλακόστρωτα σοκάκια. Η πλατεία φιλοξενεί το υπέροχο κτίριο του Δημαρχείου της πόλης, ένα Γοτθικό οικοδόμημα που κυριαρχεί στην πλατεία. Εδώ βρίσκονται επίσης διάφορα μπαρόκ κτίρια συντεχνιών του 17ου αιώνα καθώς και άλλα γοτθικά κτίρια και μουσεία. Η πλατεία φιλοξενεί επίσης πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες.


Το Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών

Το Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αξιοθέατα που επιβάλλεται να επισκεφτεί κάθε λάτρης της τέχνης κατά την διάρκεια των διακοπών του στις Βρυξέλλες. Το μουσείο αποτελείται από δυο δίδυμα μουσεία, δηλαδή από το Μουσείο Αρχαίας Τέχνης και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Το μουσείο Αρχαίας τέχνης χρονολογείται από το 1887 και φιλοξενεί την καλύτερη συλλογή Βέλγικης τέχνης στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών έργων από καλλιτέχνες , όπως ο Van Dyck και ο Ρούμπενς. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης ιδρύθηκε το 1984 και φιλοξενεί έργα των καλύτερων Βέλγων και Διεθνών σύγχρονων δημιουργών όπως ο Francis Bacon.


Μάννεκεν Πις

Το μικρό αυτό μπρούτζινο γλυπτό που στολίζει τα σιντριβάνια βρίσκεται κοντά στην πλατεία Grand Place και θεωρείται συχνά ως σύμβολο των Βρυξελλών.  Το γλυπτό αυτό απεικονίζει ένα γυμνό, μικρό αγόρι, να ουρεί μέσα στο σιντριβάνι (* ανανεώνοντας έτσι το νερό). Το έργο αυτό σχεδιάστηκε από τον Jerome Duquesnoy στις αρχές του 17ου αιώνα.  Η παράδοξη αυτή ατραξιόν  των Βρυξελλών αποτελεί το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης.


Βασιλικό Παλάτι

Το επιβλητικό Βασιλικό Παλάτι χτίστηκε τον 19ο αιώνα, ως επίσημη κατοικία της Βασιλικής Οικογένειας του Βελγίου. Σήμερα το υπέροχο αυτό κτίριο έχει θέα στο Πάρκο των Βρυξελλών και χρησιμοποιείται για επίσημες και τελετουργικές εκδηλώσεις. Το Βασιλικό Παλάτι είναι ανοιχτό για το κοινό κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και αξίζει να το επισκεφτεί κανείς καθώς αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό ιστορικών τεχνουργημάτων και σύγχρονων έργων τέχνης.


Το Μουσείο Μουσικών Οργάνων (ΜΙΙΜ)

Το εν λόγω μουσείο φιλοξενείται στο μεγάλο Αρτ-Νουβό κτίριο , το οποίο χρονολογείται από το 1899 και σχεδιάστηκε από τον Paul Saintenoy. Το μουσείο φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία μουσικών οργάνων. Κάθε μια από τις προθήκες των μουσικών αυτών οργάνων είναι εξοπλισμένη με ακουστικά , δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τους ήχους που παράγονται από το κάθε μουσικό όργανο.


Μουσείο Κόμικ

Το περίφημο μουσείο κόμικ των Βρυξελλών φιλοξενείται στο πανέμορφο κτίριο αρτ-νουβο αρχιτεκτονικής, το οποίο σχεδιάστηκε από τον διάσημο Βέλγο αρχιτέκτονα της αρτ νουβό Victor Horta το 1906. Το κτίριο αυτό κατασκευάστηκε αρχικά για να αποτελέσει την ιδιωτική κατοικία της οικογένειας Waucquez, η οποία το χρησιμοποίησε για να στεγάσει εκεί την επιχείρηση χονδρικής πώλησης ενδυμάτων. Το κτίριο φιλοξενεί σήμερα κάθε είδους έκθεμα που συνδέεται με τα κόμικ, συμπεριλαμβανομένων εκθεμάτων Γαλλικών (Bandes Dessines) και Φλαμανδικών κόμικ (Stripverhalen) καθώς και εκδόσεις από την σειρά κόμικ του Ερζέ ( πραγματικό όνομα Ζωρζ Ρεμί ) Τεντεν, η οποία αποτελεί την σημαντικότερη προσφορά του Βελγίου στον κόσμο των κόμικ.


Η καλύτερη εποχή να επισκεφτείτε τις Βρυξέλλες

Η Βρυξέλλες έχουν ήπιο ωκεάνιο κλίμα, το οποίο επηρεάζεται λόγω εγγύτητας της πόλης με τον Ατλαντικό Ωκεανό. Ο καιρός στις Βρυξέλλες διακρίνεται συχνά από θερμά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Οι θερμοκρασίες στις Βρυξέλλες κυμαίνονται μεταξύ 22 βαθμών κελσίου τους θερινούς μήνες έως 6 βαθμούς κελσίου τους χειμερινούς. Η πόλη δέχεται επίσης μεγάλη ποσότητα βροχής καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, παρόλο που υπάρχει αραιή χιονόπτωση κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Το ήπιο σχετικά κλίμα καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου κάνει τις Βρυξέλλες τον ιδανικό προορισμό υπό όλες τις καιρικές συνθήκες. Μάλιστα το Aeroporika.com ανακοινώνει περιοδικά δελεαστικές προσφορές για πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, οπότε αν έχετε σκοπό να προγραμματίσετε τις διακοπές σας στις Βρυξέλλες, θα ήταν καλό να συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook ή στο Twitter, προκειμένου να λαμβάνετε ενημερώσεις για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.


Η μετακίνηση στις Βρυξέλλες

Οι Βρυξέλλες εξυπηρετούνται από το ομώνυμο Διεθνές Αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται 13 χλμ βορειοδυτικά της πόλης. Το αεροδρόμιο δέχεται μεγάλο όγκο αερομεταφορέων χαμηλού κόστους και πλήρους εξυπηρέτησης, γεγονός που κάνει την πρόσβαση στις Βρυξέλλες από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου πολύ εύκολη. Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών συνδέεται με τους Βόρειους, Νότιους και Κεντρικούς σταθμούς των Βρυξελλών με το τρένο Airport City Express. Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξυπηρετείται επιπλέον από το Λεωφορείο του Αεροδρομίου και με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως τα δημόσια λεωφορεία και τα ταξί με κοντέρ.

Οι Βρυξέλλες διαθέτουν μάλιστα ένα λειτουργικό και εκτεταμένο δημόσιο συγκοινωνιακό δίκτυο, το οποίο αποτελείται από μετρό, τραμ και λεωφορεία. Η πόλη φιλοξενεί επίσης και ένα στόλο από ταξί με κοντέρ, τα οποία μπορεί να καλέσει κανείς από τις πολλές στάσεις για ταξί που υπάρχουν στην πόλη.

Οι επισκέπτες στις Βρυξέλλες δεν επιλέγουν συνήθως να νοικιάσουν αυτοκίνητο κατά την διάρκεια της διαμονής τους στις Βρυξέλλες, καθώς τείνουν να επωφελούνται από το εξαιρετικό δημόσιο σύστημα μεταφορών. Παρόλα αυτά αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε εκτός Βρυξελλών σε γειτονικούς προορισμούς όπως το Αντβέρπ ή η Μπριζ, τότε πιθανότατα θα ήταν καλή ιδέα να νοικιάσετε αυτοκίνητο κατά την διάρκεια των διακοπών σας στις Βρυξέλλες.  Το Aeroporika.com μπορεί να σας φανεί χρήσιμο προσφέροντας σας μεγάλη ποικιλία λογικών τιμών ενοικίασης και επιτρέποντας σας να κάνετε την κράτηση σας στις γνωστές πλατφόρμες κράτησης της σελίδας μας, στις οποίες διεκπεραιώνετε και τις υπόλοιπες ταξιδιωτικές κρατήσεις για τις Βρυξέλλες.


Αγορές

Οι Βρυξέλλες προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για αγορές , που υπόσχονται να ικανοποιήσουν κάθε λάτρη των αγορών κατά την διάρκεια των διακοπών στην πόλη. Οι Βρυξέλλες φημίζονται για τα μοναδικά τους προϊόντα, όπως η δαντέλα, η σοκολάτα και η μπύρα ενώ η πόλη διαθέτει πολλά καταστήματα για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν εγχώρια Βέλγικα προϊόντα.

Ο κυριότερος πόλος έλξης για αγορές στις Βρυξέλλες είναι η Rue Neuve, η οποία αποτελεί έναν πεζόδρομο και παράλληλα τον πιο μακρύ δρόμο στις Βρυξέλλες. Η Rue Neuve φιλοξενεί καταστήματα γνωστών πολυεθνικών αλυσίδων ενώ η περιοχή Boulevarde de Waterloo κοντά στην Avenue Louise, φιλοξενεί καταστήματα γνωστών επώνυμων εταιριών. Άλλα σημεία για αγορές στις Βρυξέλλες συναντά κανείς στις οδούς Rue Haute και Rue Blaes, οι οποίες φιλοξενούν πολλά εξειδικευμένα καταστήματα. Εκτός από τους κεντρικούς αυτούς δρόμους, οι Βρυξέλλες διαθέτουν επίσης μικρά μόλ , όπως τα City2, Westland και το μαγευτικό Galeries Royales Saint Huber, το οποίο ήταν το πρώτο εμπορικό που χτίστηκε στην Ευρώπη το 1847.


Φαγητό

Οι κάτοικοι του Βελγίου είναι λάτρεις της καλής κουζίνας  και παίρνουν πολύ σοβαρά το θέμα της γεύσης. Η πόλη διαθέτει εξαιρετικά ρεστοράν για κάθε πορτοφόλι. Ορισμένα από τα καλύτερα ρεστοράν της πόλης με θαλασσινά στις Βρυξέλλες βρίσκονται κοντά στην παλιά ψαραγορά στην Place Saint-Catherine, ενώ τα πιο αναβαθμισμένα, υψηλού επιπέδου εστιατόρια βρίσκονται κοντά στην Grand Place και στο χρηματιστήριο.

Παρόλα αυτά κατά την διάρκεια των διακοπών σας στις Βρυξέλλες δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποιες από τις τοπικές σπεσιαλιτέ που σερβίρονται στα καφέ τις πόλης , όπως τα μύδια με πατάτες τηγανητές , το waterzooi ( παραδοσιακό Φλαμανδικό πιάτο με ψάρι ραγού ή κοτόπουλο στιφάδο) και το stoemp ( λιωμένες πατάτες με λάχανο, καρότα και σος). Ορισμένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης είναι τα 3 Couleurs, Bonsoir Clara, La Manufacture, Bruneau, Comme Chez Soi και  Maison du Cygne.


Νυχτερινή Ζωή

Οι Βρυξέλλες, όπως και κάθε άλλη μεγάλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή, με κλαμπ για χορό, μπαρ και παμπ. Το Βέλγιο αποτελεί σημαντική χώρα παραγωγής μπύρας, παρασκευάζοντας περίπου 400 ποικιλίες και γι' αυτό οι μπυραρίες κυριαρχούν στην νυχτερινή ζωή της πόλης.

Στα πιο δημοφιλή νυχτερινά στέκια συγκαταλέγονται , σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, μαγαζιά όπως τα Mirano Contiental (κλάμπ για χορό) , Archiduc( πολυτελές κλαμπ), Fuse, Le Cirio and Le Fleur en Papier Dore ( όλα τα παραπάνω αποτελούν δημοφιλή κλαμπ).

Dynamic Meta-Search Aeroporika.com

      Book Now